Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklar için 'Çocuk İyilik Merkezi'

Kahramanmaraş merkezli depremlerde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez, protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmetlerinin verileceği Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Çocuk İyilik Merkezi açıldı. 

25 Ekim 2023 Çarşamba 14:53
Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklar için 'Çocuk İyilik Merkezi'

6 Şubat depremlerinin ardından Çukurova Üniversitesi'nin önderliğinde 21 yaşından küçük tüm genç ve çocuklara en ileri teknoloji ile ortopedik ve psikolojik destek vermenin yanı sıra ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetleri, eğitim ve meslek edindirme çalışmalarını da sağlayacak olan Çocuk İyilik Merkezi kuruldu. Çukurova Üniversitesi Kampusu'nda kurulan merkezin geçici binasının açılış töreni ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, ilçe belediye başkanları, Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ve depremde uzunlarını kaybedip merkezde tedavi edilip, protez takılan çocukların katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Rektör Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi'nin sadece bir tedavi merkezi olmanın ötesinde, çocukları afetlere hazırlamak ve eğitmek gibi önemli bir misyona sahip olduğunu vurgulayarak, "Toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır" dedi. Merkezin kuruluşuna vakıf olarak destek sağlayan Hüsnü Özyeğin ise depremlerin ardından acıların yaralarını sarmak ve umutları yeşertmek için çalıştıklarını belirterek, "6 Şubat depremlerinin ölçeğine baktığımızda, önceki deneyimlerimizden hareketle daha ilk günlerde orta ve uzun vadeli planımızın bir parçası olarak çocuk rehabilitasyonu odaklı merkez fikrini odağımıza koymuştuk. Çukurova Üniversitesi'nin konuyla ilgili girişimlerinden haberdar olunca Rektör Meryem hocamızla bir araya geldik. Böylece Çocuk İyilik Merkezi'nin tohumları da atılmış oldu. Maalesef biliyoruz ki Türkiye ne ilk ne de son afetini yaşıyor. Biz bu afetlere her anlamda daha hazırlıklı ve daha donanımlı olmalıyız. Bunu da öncelikle bilgi ve bilimle yapmalıyız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Çocuk İyilik Merkezi'nin açılışı yapıldı. (DHA)

Son Güncelleme: 25.10.2023 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.