Diyarbakır’da yasağa rağmen açıklama yapmak isteyen gruba izin verilmedi

Diyarbakır’da valiliğin kent genelinde 1 gün süreyle izinsiz etkinliklere yasak getirmesine rağmen basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

12 Ekim 2023 Perşembe 16:12
Diyarbakır’da yasağa rağmen açıklama yapmak isteyen gruba izin verilmedi

Polis tarafından çevresi sarılan grup, ikinci ikazın ardından dağıldı.
Kayapınar ilçesindeki Rojava Parkı’nda Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve yeni ismi Demokratik Halklar Partisi (DHP) olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyelerinin de olduğu grup, basın açıklaması yapmak için toplandı. Polisin, valiliğin yasak kararını açıklamasına rağmen grup, oturma eylemi başlattı. Polis ekipleri tarafından çevresi sarılan gruba, emniyet amiri 3 kez ikaz yapılacağını söyledi. Bunun üzerine grup oturmayı sürdürmeye devam etti. İkinci ikazın ardından grup, dağılarak alandan ayrıldı. (DHA)

Son Güncelleme: 12.10.2023 16:39
Anahtar Kelimeler:
GrupYasakDiyarbakır
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.