Ekrem İmamoğlu: Tertemiz bir bütçeyle muazzam işler yapıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından İmamoğlu, Yenikapı'da 11 yeni kreşin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan İmamoğlu, "Hiçbir siyasi hesabın hiçbir çıkar gözetilmediği, tamamıyla kusursuz ve bereketli bir bütçeyle muazzam işler yapıyoruz." dedi.

16 Şubat 2024 Cuma 16:31
Ekrem İmamoğlu: Tertemiz bir bütçeyle muazzam işler yapıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan'ı ziyaret etti. İmamoğlu'na ziyaret sırasında Cumhuriyet Halk Partisi Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney de katıldı. TÜSİAD ziyaretinin ardından İmamoğlu, İBB tarafından yapımı tamamlanan 11 yeni kreşin Yenikapı'daki toplu açılış törenine katıldı.

"GÜZEL BİR BİLGİ ALIŞVERİŞİ OLDU"
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan'ı ziyareti sonrasında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''TÜSİAD'ı ve sayın başkanı yönetimiyle birlikte ziyaret etti. Kendilerine bu yerel seçim süreci içinde nasıl bir hazırlık ve 5 yıllık minik bir özet ile sonraki yıllara günlük düşüncelerimizi aktardık. Kendilerinden bize aktarılan öneri, eleştiri ve birçok yerde yoktuk. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Biz zaten İstanbul'umuzun bu 5 yıllık görev dönemimizde, onun varlığıyla her kurumuyla mümkün olduğu kadar maksimum etkili diyalog içerisinde olma çabasındaydık. Ve bunu başardık. Özellikle iş dünyası ile ilgili, İstanbul Planlama Ajansı üzerinden kurduğumuz platformlarla çok verimli çalışmalar yapıyoruz. Bunun bugün faydasını görüyoruz. İstanbul'un hangi bölgesiyle otursak, mutlak sağlıklı bir arşive ve hafızaya sahibiz. Bundan sonra bu iznii, bu iş birliği zeminiyle demokratik bir kent var olma konusunda kent her aşamasıyla her kademede, katmanlarıyla bir uzlaşma içinde kent yönetimi olan belediyenin aynı zamanda bu kentliye ait olduğu hissini en güçlü şekilde verecek çalışmaları da yapıyor olacağız." dedi.

"TÜMÜYLE TERTEMİZ VE BEREKETLİ BİR BÜTÇEYLE MUAZZAM İŞLER YAPIYORUZ"
TÜSİAD ziyaretinin ardından İmamoğlu, Yenikapı'da 11 yeni kreşin toplu açılış törenine katıldı. Açılış konuşmasında konuşan İmamoğlu, "Tertemiz kalplerinin eziklerinin beş yıldır özellikle bu yazın mahcup edilmemesi için inanın gece gündüz çok çalışıyoruz. Ve hiçbir siyasi hesabın, hiçbir çıkar grubunun gözetilmediği, inanın tamamen kusursuz ve bereketli bir bütçeyle muazzam işler yapıyoruz. Bu anlamda emeği geçen çok dostlarım, yol arkadaşlarım var. Ve bu işler arasında bu süreci yönetirken bize en fazla gururlandıran içimizden çok ısıtan bu Yuvamız İstanbul ve Yuvamız İstanbul'un tıkandığı o güzel kreşlerimiz, bizi çok mutlu ediyor, onun ayrı bir yeri var.Belediyenin tarihinde ilk kez kreşler sayesinde olaylar hayatta en böyle zihinsel olarak değişebilen dönemde en güçlü anlarını bu kreşlerde yapabiliyorlar.Böylesi bir hizmetin hiç dağılımında olmayan bir politik süreçte bütün Türkiye'nin parçalı, hatta bir kısmının bile parçalardan dahil olduğu mutlu olanlardansın." diye konuştu.

"CUMHURİYET BU TOPRAKLARDA YAŞAYAN HER ÇOCUĞA EŞİT FIRSATLAR SUNAN REJİMİN ADIDIR"
Tüm çocukların eşit ve adil eğitim alabilmesinin önemine dikkat eden İmamoğlu, "Çocukların eşitlenmesi, çocukların eşit ve adil biçimde eğitim alabildiğine bir ortamın var edilmesi bizim en önemli görevlerimizden bölümleridir. Yaşayan her eşit eşitliği sağlayan rejimin adıdır.Cumhuriyetin parayının eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı kendilerine en önemli görevi olarak bilirler,karşılaşmanın adıdır.Ama maalesef bizden önceki yirmi, yirmibeş yılda tek bir kreş dahi İstanbul'u açanyan bir vardır.Onca yıl tek bir kreşi açmayan bu yönetim, şimdi sanki sıfırdan başlamış gibi kreş açmayı, şehre vadetmeyi en önemli vaatlerinden birisi olarak dile getiriyor." dedi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Ekrem ImamoğluIstanbul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.