Eski Rektör'ün Beraat Kararı Bozuldu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in, “iftira” suçlamasıyla açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

27 Aralık 2022 Salı 19:15
Eski Rektör'ün Beraat Kararı Bozuldu

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in, sanıkları arasında eski Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın da bulunduğu kişiler hakkında “iftira” suçlamasıyla açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri Başkanlar Kurulu, Bircan hakkında verilen beraat kararını bozdu.

Hakkında internet haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan yayınlar nedeniyle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru ve yürütülen soruşturma sonucunda Aydın 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada; sanıklar eski Rektör Cavit Bircan, Ayla Ekin Deniz, Salih Suat Deniz, Mehmet Özışık, Ömer Lütfi Altındağ ve Cihan Aydemir hakkında, 21 Ocak 2022 günü yapılan duruşmada beraat kararı verilmişti.

Yapılan itirazı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi de, yerel mahkemenin kararını doğru bulmuştu. Rektör Aldemir’in itirazı üzerine dosyayı inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri Başkanlar Kurulu, sanıklardan eski Rektör Cavit Bircan ve Ayla Ekin Deniz’in “iftira” suçuyla cezalandırılmaları gerektiğine hükmederek, haklarındaki beraat kararlarını bozdu.

Karar gereği yeniden görülecek davada, Bircan ve Deniz hakkında, eylem birliği içinde delil uydurarak iftirada bulundukları için 1,5 yıl ila 6 yıl arasında hapis cezası verilmesi bekleniyor. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri Başkanlar Kurulu kararı Yargıtay kararı hükmünde olduğu için Cavit Bircan’ın kamu hizmetinden de çıkarılacağı belirtiliyor. 

(BHA)

Son Güncelleme: 27.12.2022 22:07
Anahtar Kelimeler:
RektörBeraat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176