Gazze'ye yardım için hazırlanan sağlık gemisi yola çıktı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan, içinde ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve tam donanımlı sahra hastaneleri olan gemi, Gazze'ye tıbbi yardım götürmek için İzmir Alsancak Limanı'ndan yola çıktı.

10 Kasım 2023 Cuma 07:53
Gazze'ye yardım için hazırlanan sağlık gemisi yola çıktı

Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'ye yardım için hazırladığı içinde; ameliyathaneler ile yoğun bakım üniteleri olan, her türlü iklim şartlarına dayanıklı, tam donanımlı ve konstrüksiyonlu sahra hastaneleri ile tam donanımlı şişirilebilir tip sahra hastaneleri bulunan, 20 tam donanımlı ambulans ile UMKE araçlarının ve sağlık tesislerine yönelik enerji desteği için jeneratörlerin de bulunduğu geminin Alsancak Limanı'ndaki yükleme işlemleri gece saatlerinde tamamlandı. Son kontrolleri yapılan sağlık gemisi, Gazzelilere yardım için Mısır'ın El Ariş Limanı doğru sabah saatlerinde yola çıktı.

(DHA)

Son Güncelleme: 10.11.2023 09:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.