Manisa’da kuyumcular sıkı güvenlik tedbiri altında

Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde kuyumcu soygunları artarken, Manisa’da bu konuda bir güvenlik endişesi yaşanmadığını ifade eden kuyumcu esnafı, plaka tanımalı mobesa kameraları ve bekçiler tarafından sürekli izlendiklerini söyledi.

29 Eylül 2023 Cuma 15:39
Manisa’da kuyumcular sıkı güvenlik tedbiri altında

Başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde kuyumcular son günlerde artan soygun olayları nedeniyle endişeli. Güvenlik birimlerinin soygunları önleme ve soyguncuları yakalama konusunda daha fazla çaba harcamasını isteyen kuyumcular, can güvenliklerinin bulunmadığını da belirtiyor. Soygun girişimlerine maruz kalan, bu yüzden ağır yaralanan, hatta ölen kuyumcu sayısının arttığına dikkat çeken kuyumcular, altın fiyatları arttıkça soyguncuların öncelikli hedefi haline geldiklerini, can güvenliklerinin sağlanması gerektiğini ifade ediyor.

MANİSA’DA SORUN YOK

Kuyumcu soygunlarının çok fazla yaşandığı iller olmasına karşın, Manisa’da böyle bir sıkıntı olmadığı, kuyumcuların herhangi bir güvenlik endişesi yaşamadığı belirtiliyor. Bu konuda görüşlerini aldığımız Manisa Kuyumcular Caddesi esnafı, hem kendilerinin hem de emniyet birimlerinin çok sıkı güvenlik tedbirlerine sahip olduğunu, bölgeden geçen herkesin kayıt altına alındığını söyledi. Bir esnaf, “Tüm cadde ve geniş bir alan mobesa kameralarıyla izleniyor ve bekçiler sürekli geziyor, bekçilerden biri kamera kayıtlarını izliyor, kameralar plaka tanımalı özelliğe sahip son teknoloji ürünü, yani Manisa ve bizim bulunduğumuz cadde diğer şehirler gibi değil, endişe edeceğimiz bir şey yok” dedi. 

DARE MEDYA HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.