Pembe renkli kıyafetleriyle farkındalık yarattılar

Manisa’da Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi KETEM, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserine ve erken teşhise dikkat çekmek için özellikle pembe renk kıyafet giyerek yapılan yürüyüşün ardından kurulan stantta vatandaşları bilgilendirdi.

19 Ekim 2023 Perşembe 16:59
Pembe renkli kıyafetleriyle farkındalık yarattılar

Manisa’da Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi KETEM, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında meme kanserin dikkat çekmek için yürüyüş gerçekleştirdi. İlçe Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam etti. Özellikle pembe renk kıyafet giymeyi tercih ettiler. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda stant açılarak vatandaşlar meme kanseri konusunda bilgilendirildi. Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Müjde İlgün, “Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden kanser meme kanseridir. Hayat boyu her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riski vardır. Her yıl Ekim ayında düzenlenen ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dünya çapında 2,3 milyon kadını etkileyen hastalığın taranmasını ve önlenmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ekim ayında tüm dünyada yürütülen farkındalık ve bilinçlendirme etkinliklerinde pembe renk ve ‘Pembe Kurdele’ teması kullanılmaktadır. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin hem tedavileri daha başarılı olmakta hem de yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır. Bu sebeple, yürütülen toplum tabanlı taramalar yolu ile kadınlarımızın olası bir kanser gelişimi durumunda, kanser gelişim sürecini erken evrede, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan önce tespit etmek ve kadınlarda meme kanserine bağlı   ölüm hızını düşürmek mümkün olabilmektedir. Ülkemizde toplum tabanlı kanser taramalarına tüm illerimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kurularak başlanmış, akabinde bu tarama programlarına Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) ve Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) dahil edilmiştir. Sözü edilen merkezlerimizde Avrupa Birliği Kalite Standartlarına uygun tarama programları ile son teknoloji dijital mamografi cihazlarımız yoluyla halkımıza ücretsiz olarak hizmet verilmektedir. Yine bu merkezlerimizde halk eğitimleri, KKMM (Kendi Kendine Meme Muayenesi) eğitimi verilmekte ve broşür dağıtımı da yapılmaktadır” dedi. 

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 19.10.2023 17:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176