Şehzadeler’de işler İYİ gitmiyor

Şehzadeler Belediye Meclisi’nin ihtisas komisyonlarını belirleme sürecinde İYİ Partili meclis üyeleri arasında yaşanan bölünme İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı’nı olduğu kadar İl Başkanlığı’nı da zor duruma düşürdü, İlçe Başkanı ve Grup Başkanvekili’nin konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

06 Eylül 2023 Çarşamba 17:04
Şehzadeler’de işler İYİ gitmiyor

Şehzadeler Belediye Meclisi’nin ihtisas komisyonlarını belirleme sürecinde İYİ Partili meclis üyeleri arasında yaşanan bölünme İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı’nı olduğu kadar İYİ Parti İl Başkanlığı’nı da zor duruma düşürdü. İYİ Parti’nin birlik ve beraberliğine gölge düşüren olayın İYİ Parti ilçe başkanlığı seçimini kaybeden Mümin Yılmaz’ın mecliste gruplaşma yaratmasıyla yaşandığı ileri sürüldü. İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Çelik’in ihtisas komisyonlarında görev alacak partili meclis üyelerini oylama ile belirleyip Belediye Meclisi’ne bildirdiği, ancak bu ilçe toplantısına katılmayan 5 meclis üyesinin de alternatif liste oluşturarak meclise sunmasının ortamı gerdiği öğrenildi.

Meclis üyesi Ömer Geriter tarafından sunulan alternatif listenin, ilçe ve il teşkilatının bilgisi dahilinde olan ihtisas komisyonu sonucuna muhalif bir hareket olduğunu, böyle bir alternatif liste ile il ve ilçe teşkilatının yok sayıldığını, kabul edilemez olduğunu ileri süren İYİ Parti Grup Başkanvekili Şenol Özkaya’nın da beraberinde bulunan diğer üyelerle salonu terk ettiği bilgisine ulaşıldı. Yerel seçimlere az bir zaman kala teşkilatın kararına karşı muhalif hareket sergileyen meclis üyelerinin partide bir daha yer bulamayacağı kulislerde konuşuluyor. Diğer yanda konuyu yetkili organları ile masaya yatırdıkları söylenen İlçe Başkanı Ahmet Çelik ile Grup Başkanvekili Şenol Özkaya’nın nasıl bir sonuca varacakları ve kamuoyuna nasıl bir açıklama yapacakları da merakla bekleniyor.

Son Güncelleme: 06.09.2023 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.