Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı Armutçuk Müessesi’nde göçük meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göçükte 1 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

13 Eylül 2023 Çarşamba 15:35
Zonguldak’ta maden ocağında yaşanan göçükten acı haber

Olay, saat 15.00 sıralarında Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesinde meydana geldi. İddiaya göre maden ocağında işçiler çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Göçük ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, TTK Tahlisiye ekibi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, maden ocağına girerek, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliye edilmesi için çalışmaya başladı.

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU: 1 İŞÇİ GÖÇÜK ALTINDI

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da göçüğün yaşandığı maden ocağına gitti. Ekiplerden bilgiler alan Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada, "İçeride mesaide 280 kişi vardı, işçilerden 4'ü etkilendi. 1 işçimizi sağlıklı şekilde çıkarabildik, 2 işçimiz ise ağır yaralı olarak çıkarıldı ve hastaneye götürüldü. Şu anda 1 işçi göçük altındı. 75 kişilik TTK Tahlisiye ekibi müdahaleye başladı. Çalışmalar sürüyor" dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD: Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.
Gelişmeleri takip ediyoruz.

1 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu: 1 işçimiz hayatını kaybetti. 3 işçimize yaralı olarak ulaşıldı.

BAKAN KOCA: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 6 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak'ta maden ocağındaki göçükle ilgili yaptığı açıklamada, "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" dedi.

Son Güncelleme: 13.09.2023 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176