Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 98’inci yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa'yı ilk ziyaretinin 98’inci yılı kutlamaları Tren Garı’nda gerçekleşirken, büyük bir coşkuya sahne oldu.

10 Ekim 2023 Salı 12:31
Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 98’inci yılı kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Manisa'yı ilk ziyaretinin 98’inci yılı kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu. Manisa Tren Garı’nda düzenlenen temsili karşılama törenine Manisa Valisi Enven Ünlü, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1’nci Komando Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Zeynel Abidin Alptekin, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Barosu Başkanı Ümit Rona, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilciler ve Milli sporcular katıldı. Manisa Garı’na gelen trenden inen İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Türk Bayrağı’nı Vali Enver Ünlü’ye takdim etti. Vali Ünlü, bayrağı öperek teslim aldı. Bayrağın teslim edilmesinin ardından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Vali Ünlü, protokol üyeleri, öğrenci grupları ve vatandaşlar daha sonra bando eşliğinde önde Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri ile birlikte Manisa Tren Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Öğrenciler Türk bayraklarıyla korteji destekledi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenden sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ‘Atatürk’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.