Başkan Çerçi "makam odasındaki eşyalar benim" diyerek Yunusemre Belediyesine noterden İhtarname çekti

Geçtiğimiz gün yaptığı olaylı basın toplantısıyla seçimlerde kazanan rakibi Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balabalan'a cevap veren eski başkan Mehmet Çerçi, Balaban'dan gelen videolu cevaptan sonra şimdi de Noter'den ihtar çekti. Çerçi X hesabından yaptığı yeni açıklamasına adı geçen eşyaların faturası diye iddia ettiği fatura örneklerini ve avukatı aracılığıyla noterden çektiği " benim eşyalarımı geri ver, onların parasını ben ödedim" mealli ihtarnamenin de örneklerini yayınladı.

04 Mayıs 2024 Cumartesi 03:05
Başkan Çerçi "makam odasındaki eşyalar benim" diyerek Yunusemre Belediyesine noterden İhtarname çekti

Günlerdir kamuoyunda ve ulusal basında "saray yavrusu" diye tabir edilen kullandığı makam odasının şatafatı seçimden sonra ortaya çıkan Çerçi'nin X hesabından yaptığı en son açıklama şöyle ;

Semih Bey,

Öncelikle, devir-teslim töreninde gösterdiğiniz sözde nezaketin amacının sadece siyasi şov olduğunu ispat ettiğiniz için teşekkür ederim. Zira “İnsan sözünden bağlanır” atasözümüzün kıymetini bir kez daha bana ve Yunusemreli hemşehrilerimize hatırlattınız.

Muhtemeldir ki “Kişi kendinden bilir işi” düşüncesiyle şahsınızdan pay biçip “Bir adam yıllar önce alınmış eşyaların faturasını neden tutsun?” diye düşünerek aslında sizin yayınlamanız gereken demirbaş kayıtlarından, ödeme emir dosyalarından ve ödeme dekontlarından vatandaşlarımızın dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorsunuz. Çünkü faka basıldınız. Yalanınız ortaya çıktı. Seçim gerçekleşeli bir ay olmasına rağmen diğer belediyeler hizmette yarışa başlarken siz beceriksizliğinizi “Enkaz devraldık” edebiyatıyla örtmeye çalışıyorsunuz.

Buyurun ben aşağıda ilgili eşyaların faturalarını yayınlıyorum. Şimdi banka dekontu istersiniz de cehaletiniz ortaya çıkar diye birkaç ekleme de yapayım. Bu tarz alımlarda pazarlık kabiliyetinizin yüksek olması için alımlar nakit yapılır. Zira satıcı kartla alım yapıldığı takdirde bankaya komisyon ödemek durumunda kalır.

Ek olarak “Ya biz millete ihtişam, şatafat, israf diye şov yaptık bunlar çok ucuz çıktı. Bu meblağlar çok düşük. Acaba faturalar sahte kartını mı oynasak?” diye düşünmeye kalkarsanız da faturaları ilgili işletmeden sorgulayabilirsiniz. Bu meblağların düşük olmasının sebebi ilgili eşyaların eski halde alınması sonrasında restorasyon işlemi gerçekleştirilmesidir. Belli ki siz bu konularda pek mahir değilsiniz. İşi bir bilen bulursanız eşyaların hammaddelerinin ne kadar eski lakin boya, cila, tadilat işlemlerinin ne kadar yeni olduğunu size anlatır.

Saygıdeğer Başkan;

Yunusemreli hemşehrilerimin sana göstermiş olduğu teveccühü hak etmek için artık kendi kalene gol atmayı bırakmanı ve belediyecilik faaliyetleriyle uğraşmanı tavsiye ediyorum.  Yunusemre’nin, Manisa’nın ve Türkiye’nin gündemini yalan ve iftiralarla daha fazla meşgul etme. Mazlum ve mağdur edebiyatı yapma, icraat yap.

Faturalara ek olarak, değerli vatandaşlarımızla ve kamuoyuyla paylaştığım noter yoluyla göndermiş olduğumuz ihtarnamenin gereğini yerine getirmen ve kaybedeceğin belgelerle sabit olası bir yargı süreciyle oturduğun makamı rezil etmemen dileğiyle…

*Fatura tarihlerine dikkat ediniz. 

**Fatura kesilen kişi unvanı Dr. Mehmet Çerçi olduğu için adres olarak o dönemki iş adresi olan belediye adresi kullanılmıştır.

Dr. Mehmet ÇERÇİ

Son Güncelleme: 04.05.2024 05:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.