Dare Toptan

BOTAŞ deprem sonrası doğal gaz akışını durdurdu

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, petrol boru hatlarında herhangi bir hasar olmadığı belirtildi. Hatay ve Kahramanmaraş'ta gaz akışının durdurulduğu belirtildi.

06 Şubat 2023 Pazartesi 09:34
BOTAŞ deprem sonrası doğal gaz akışını durdurdu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem sonrası, Hatay il merkezi ile Kırıkhan ilçesi, Kahramanmaraş il merkezi ile Pazarcık ve Narlı ilçelerinde BOTAŞ, tedbir amaçlı doğalgaz akışını durduracağını duyurdu.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"06.02.2023 tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi olarak açıklanan ve çevre illerde de hissedilen deprem meydana gelmiş olup BOTAŞ tarafından tüm ekipler hemen teyakkuza geçirilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır.

Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğalgaz akışı durdurulmuştur. BOTAŞ teknik ekipleri sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmaktadır.

"BORU HATLARINDA HASAR TESPİT EDİLMEDİ"

Bölgedeki Doğalgaz Dağıtım Şirketleri ile koordineli olarak vatandaşlarımıza güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir.

Ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmemiştir."

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşHatay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.