CHP Kurultayı 2.Tur oylaması Saat 00.30' da başladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin bugün yapılan 38. Olağan genel kurulunda ilk oylamasında sürpriz bir sonuç ortaya çıktı...

05 Kasım 2023 Pazar 00:38
CHP Kurultayı 2.Tur oylaması Saat 00.30' da başladı

Delege oylarının salt çoğunluğu olan 684'ünü alması gereken genel başkan adaylarından Özgür Özel 682 oy aldı. Mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy alırken 18 oy da geçersiz çıktı.
2 oy daha almış olsa Genel Başkan Özgür Özel olacaktı.

CHP tüzüğü gereği 684 oya ulaşılamayınca 2. tur için seçimlere gidiliyor.

Kurultayda az önce yapılan açıklamaya göre ikinci tur için oylama 00.30 da başlayarak 02.30 da sona erecek...

Bu açıklamanın hemen ardından Kılıçdaroğlu'nun çekilebileceği konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu ise kurmaylarıyla bir ara geldi. Bu toplantıdan çıkan karar "çekilme yok", 2. tur seçimlerine gireceğiz oldu. CHP genel Merkezi ise bunu şöyle duyurdu. Demokrasi şöleni devam edecek..

Özgür Özel taraftarları ise ikinci tur oylaması için verilen 2 saatlik süre için çeşitli iddialar açıkladı. Özel'in taraftarları bu verilen 2 saatlik oylama süresinin özellikle çok uzatıldığını , bu arada delegelerin genel merkez tarafından Kılıçdaroğlu'na oy vermeleri için ikna ve kulisler yapmaya zaman kazandığı ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıl önce seçildiği CHP genel başkanlığında ilk kez böyle bir süreç yaşıyor, bir başka ifade ile CHP delegeleri de iradeleriyle Türk siyaset tarihine düşecek bir demokrasi örneği de vermiş oluyor.

Son Güncelleme: 05.11.2023 00:43
Anahtar Kelimeler:
ChpKurultay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.