Ekrem İmamoğlu: Bütün meclis üyesi üyelerden helallik isterim

31 Mart yerel seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8. dönem son toplantısı Saraçhane'de yapıldı.

11 Mart 2024 Pazartesi 16:10
Ekrem İmamoğlu: Bütün meclis üyesi üyelerden helallik isterim

Toplantıda bir konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bütün meclis üyesi üyelerden kendi şahsıma elbette ki helallik isterim. Benden yana da bütün meclis üyesi kardeşler, bu çatı altında bulunan bütün hemşehrilerimin adına da, kendi adıma da helal olsun demek isterim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8. dönem toplantısına katıldı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, İBB'nin Saraçhane Merkez binasında son kez yapılan toplantıda, siyasi parti grup başkanvekilleri ve meclis üyeleri de hazır bulunuyordu. Törende CHP Grup Başkanı Tarık Balyalı, AK Parti Grup Başkanıvekili Tevfik Göksu ve İYİ Parti Eski Grup Başkanıvekili İbrahim Özkan'a plaket verilirken AK Parti Grup Başkanıvekili Tevfik Göksu adına plaketi Grup üyesi Faruk Gökkuş aldı. İBB Meclisinin genç üyesi Amine Cansu Çelik'e plaket verildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis üyelerine hitaben bir konuşma da yaptı.

"ÇOK DEĞERLİ BİR SORUMLULUĞU PAYLAŞTIK"

"Milletten kazancımızı bugün itibariyle tekrar milletimize teslim ediyoruz" diyerek sözlerine başlayan Ekrem İmamoğlu, "Bu değerli çatı altında görevimizi hepbirlikte icra ettik. Hepimiz için zor ve çok değerli bir görevdi. İstanbul için hepbirlikte en doğrusunu bulmak için çalıştık. Elbette kesintileri, farklı bakış açıları, farklı duygular içinde ortak bir yol bulabilmek için uğraştık.Önemli bir süreçti.Doğru bunu çok başarmak istesek de çoğu zaman başaramadık.Hararetimizin yükseldiği, kontrolümüzün düştüğü anları da bir hayli yaşadık.Sonuçta bu meclis çatısı altında hep birlikte ortak bir kaderi, ortak Bir mesaiyi paylaştık. Temsilcilerimiz İstanbullulara karşı çok değerli bir sorumluluğu paylaştık. Bunun değerini ve değerini bileceğimize, arkadaşlarımızın hatırını her zaman sayacağımıza yürekten burada" diye konuştu.

"OYBİRLİĞİYLE ALDIĞIMIZ KARARLARIN ÇOK DAHA FAZLA OLABİLMESİNİ ARZU EDERDİM"

Farklı ülkelerden meclisin doğasında gidişatı çizen İmamoğlu, "Demokrasinin tabiatı gereği böyle de olması şartı. Yine de oybirliğiyle kararların çok daha fazla katılımını arzu ederdim elbette. Bu meclisteki herkesin de bu dileğini paylaşacağı yerdesiniz. İnsanlar, gönülden istişareyi arzu eder ve günün sonunda bir ortak fikirde buluşmayı herkes ister. Herşeye rağmen yaygınin içinde kapsayan bir iklim var ve bu iklimin bütünüyle dönem dönem bizi etkilemediğini ve temelde çıkabildiğimizi de mecliste gördüm, buna üzülmüştü.

"KENDİ ADIMA 'HELAL OLSUN' DEMEK İSTERİM"

Bir sonraki dönemde görev alacak meclis üyelerine başarılar dileyen İmamoğlu, "Bu atmosferin güzel bir önümüzdeki dönem ayrılık da daha iyisiyle daha güçlüsüyle daha iyi anılar bırakması dileğimle sirayet desteği elbette arzu ederim, dilerim. Hepinize tüm katkılarınız, emekleriniz, katkılarınız, masraflarınız, önerileriniz ve süreniz Daima ilginiz, dertlenmeniz, İstanbullu olmak, İstanbul'a hizmet topluluğunun ortamını sağlamaktan yürekten ve çok içtenlikle teşekkür ediyorum. da bütün meclis üyesi arkadaşlara, bu çatı altında bulunan bütün hemşehrilerimin adına da, kendi adıma da 'Helal olsun' demek isterim, bir hak geçmişse.Hepinize hayırlı olsun Ramazanlar dileyerek sizleri güzel bir sağlıklı sağlıkla, umutla ve bütün iyi çalışıyorumla uğurluyorum. Teşekkür ederim katılmalarınız için" hayatını kullandı. (DHA)

Son Güncelleme: 11.03.2024 16:18
Anahtar Kelimeler:
Ekrem Imamoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176