Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un karıştığı kazanın tutanağı ortaya çıktı

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple emniyet şeridinde duran gruba çarparak 1 kişinin ölümüne sebep olduğu kazanın tutanağı ortaya çıktı.

07 Mart 2024 Perşembe 12:35
Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un karıştığı kazanın tutanağı ortaya çıktı

Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, dört gün önce İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple emniyet şeridinde duran gruba çarpmış ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, dört kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Tok'un, kazanın ardından oğluyla apar topar Mısır’a gittiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye’nin konuştuğu kazayla ilgili trafik polislerinin hazırladığı tutanak ortaya çıktı. Olay yerine ilk giden polislerin hazırladığı kaza tutanağında detaylara yer verilmediği görüldü.

MedyaRadar’ın ulaştığı kaza tutanağında özetle şu ifadeler yer aldı:

"01.03.2024 günü saat 23.30 sıralarında haber merkezi anonsu üzerine Davutpaşa yolu üzerindeki belirtilen konuma gidildiğinde kaza yerinde 34 PLA 320 plakalı, 34 DJD 284 plakalı, bir plakasız olmak üzere üç adet arazi aracı ve 34 EGG 06 plakalı bir adet otomobil olmak üzere dört aracın kazaya karıştığı tespit edilmiştir. 34 EGG 06 plakalı araç sürücüsü firar ettiği tespit edilmiş, kazaya karışan beş adet yaralının isimleri; İbrahim Gümüş, Tahsin Arslan, Süleyman Keçeci, Oğuz Murat Aci, Hasan Topal. Bu kazanın oluşumunda otomobil sürücüsünün firar etmesi, arazi araçlarının sürücü ve yolcuların tespit edilememesi, kaza yerinde görüntü kaydı olmaması ve kazanın nasıl gerçekleştiğine dair herhangi bir iz ve emare olmaması sebebiyle kusur dağılımı yapılamamıştır."

"Kaza tutanağı normal hasarlı bir kaza gibi tutulmuş, ayrıntı yok"
Emekli Emniyet Müdürü Feramuz Erdin, kaza sonrası polislerin hazırladığı kaza tutanağının sanki maddi hasarlı trafik kazası gibi tutulduğunu söyledi. Erdin, şunları söyledi:

“Kaza tutanağı normal hasarlı bir kaza gibi tutulmuş. Ayrıntı yok. Kazayla ilgili en ufak detay yok. Normal bir hasarlı trafik kazasında bile olay yeri krokisi çiziliyor. Kazaya karışan araç ile ATV araçlarının olay yerindeki görüntüleri bir kere bu kazanın çok şiddetli olduğunu gösteriyor. ATV araçlarına şiddetli çarpılmış. İçeri doğru hasar almışlar. Vuran araç da çok sağlam olmasına rağmen ön tarafı çarpmadan dolayı çok hasar almış. Bu şiddetli kaza fotoğraflarını gördükten sonra tutulan kaza tutanağı biraz sorunlu olmuş. Kaza tutanağında kusur oranı yapamayabilirler ancak gördüklerini yazmaları gerekiyordu. Birincisi fren izi olup olmadığı yazılmalıydı. Araçların hangi bölgelerinin hasarlı olduğu tutanağa geçirmeliydi. Kaza yerinde araçların birbirlerine olan mesafeleri de yine raporda olmayan önemli bir detay. Bu davaya şimdi acilen bilirkişi atanması gerekiyor. Kusur oranları belirlenip raporun detaylı bir şekilde yargılamayı yapacak savcılığa gönderilmesi gerekiyor.” (elipshaber.com)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.