Gürtunca, Büyükşehir’in sözünü tutmadığını söyledi

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, beraberinde Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Yenal Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında, MHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği yatırım ve hizmet sözlerini yerine getirmediğini söyledi.

17 Ekim 2023 Salı 14:21
Gürtunca, Büyükşehir’in sözünü tutmadığını söyledi

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, bir basın toplantısı düzenleyerek MHP Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin halka verdiği sözleri yerine getirmediğini söyledi. Beraberinde Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Yenal Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile parti binasında düzenlediği toplantıda, 43 arsanın neden satışa çıkardığını, bunlardan satılan 19'unun satış ilanlarının yeterince duyurulmadığını belirten Hakan Gürtunca, bunun şeffaf belediyecilik anlayışıyla uyuşmadığını kaydetti. Belediye Başkanlarının halkından topladığı gelirlerin hesabını halka vermek zorunda olduğunu vurgulayan Gürtunca, “Seçime 5,5 ay kala arsa satışından elde edilecek gelirle hangi yatırımlar yapılacak?” sorusunu yöneltti. 9 yıldır satılmayan arsaların birdenbire satışa çıkarılmasının anlaşılır olmadığını ifade eden Gürtunca, “Belediyelerin her biri en iyi bütçeye sahip olmakla övünüyor, madem paranız var, niye arsaları satıyorsunuz? Satıştan elde edilecek gelirin nerelerde kullanılacağı halka anlatılmak zorundadır” dedi. Her seçim döneminde Şehzadeler’in eteklerinden Spil Dağı’na uzanacak telefekrik projesiyle ilgili bir adım dahi atılamadığını da söyleyen Gürtunca, “5,5 ay sonra Büyükşehir’de ve Şehzadeler'de yepyeni bir dönem başlayacak, kenti halk ile birlikte yöneteceğiz” dedi. Şehzadeler Belediyesi Grup Başkanvekili Yenal Yıldırım ise, “Manisa’da bir deprem olsa bize ‘Kimse var mı’ diye seslenecekler, ama iş işte geçmiş olacak, çoğu insan bu sesi duyamayacak, şehrin göbeğinde bulunan binaların tamamına yakını 50 yaşında, benim çocukluğumdaki binalarda oturuyoruz, dönüşüm için, arsa için, yeni binalar yapmak için kenar mahallelere gitmeye gerek yok, önce şehir merkezini kurtarın, şehrin tamamı kurtarılmalı” dedi.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176