İstanbul için sarı ve turuncu kodlu uyarı

İstanbul için sarı ve turuncu renk kodlu uyarıda, "Zaman zaman hamleli tam fırtına..." ifadeleri yer aldı. Bu uyarının ardından AFAD ve İBB'den de uyarı geldi.

10 Aralık 2022 Cumartesi 17:12
İstanbul için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da fırtına bekleniyor.

"ZAMAN ZAMAN HAMLELİ OLARAK TAM FIRTINA"
Meteoroloji'nin uyarısına göre, rüzgarın, bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın bölge genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), Edirne ve Kırklareli çevreleri, Tekirdağ'ın doğusu ve İstanbul'un Avrupa Yakası'nda zaman zaman hamleli olarak tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın; Pazartesi günü (12.12.2022) günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

Fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SARI VE TURUNCU UYARI DA VERİLDİ
Fırtınanın beklendiği İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü sarı ve turuncu kodlu uyarılar yayınladı.

İşte ilçe ilçe tahminler:

Bakırköy - Sarı
Beşiktaş - Sarı
Beykoz - Sarı
Beyoğlu - Sarı
Çatalca - Turuncu
Eyüp - Turuncu
Fatih - Sarı
Gaziosmanpaşa - Sarı
Kadıköy - Sarı
Kartal - Sarı
Sarıyer - Turuncu
Silivri - Turuncu
Şile - Sarı
Şişli - Sarı
Üsküdar - Sarı
Zeytinburnu - Sarı
Büyükçekmece - Turuncu
Kağıthane - Sarı
Küçükçekmece - Sarı
Pendik - Sarı
Ümraniye - Sarı
Bayrampaşa - Sarı
Avcılar - Sarı
Bağcılar - Sarı
Bahçelievler - Sarı
Güngören - Sarı
Maltepe - Sarı
Sultanbeyli - Sarı
Tuzla - Sarı
Esenler - Sarı
Arnavutköy - Turuncu
Ataşehir - Sarı
Başakşehir - Sarı
Beylikdüzü - Sarı
Çekmeköy - Sarı
Esenyurt - Sarı
Sancaktepe - Sarı
Sultangazi - Sarı
Adalar - Sarı

TRAKYA İÇİN YAĞIŞ UYARISI
Trakya Bölgesi için şu uyarı geçildi:

Trakya'da beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; 11.12.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI AKDENİZ UYARISI
Batı Akdeniz için şu uyarı yapıldı:

11.12.2022 Pazar günü öğle saatlerinden itibaren; Antalya çevreleri ile Göller Yöresinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın merkez ve batı ilçeleri, Burdur'un doğusu ile Isparta'nın merkez ve güney ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 12.12.2022 Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte; sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum oluşma riski, kıyı kesimlerde küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KIYI EGE UYARISI
Kıyı Ege için yapılan uyarı şöyle:

11.12.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), İzmir çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Muğla çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Bölge genelinde 12.12.2022 Pazartesi sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışlarla birlikte; sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum oluşma riski, kıyı kesimlerde dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI UYARI NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU UYARI NEDİR?
Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Son Güncelleme: 10.12.2022 21:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176