Konya’da PKK/KCK üyesi 2 şüpheli yakalandı

Konya’da TEM Şube Müdürlüğü ekipleri PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi 2 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Geçmiş dönemde PKK/KCK adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

27 Kasım 2023 Pazartesi 15:39
Konya’da PKK/KCK üyesi 2 şüpheli yakalandı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçmiş dönemde PKK/KCK silahlı terör örgütünde faaliyet gösteren ve Konya'da ikamet ettiği tespit edilen Suat A.’yı (22) düzenlediği operasyonla yakaladı. Almanya’da PKK/KCK propagandasının yapıldığı bir etkinliğe katıldığı tespit edilen Muhammet T. (24) ise Ereğli ilçesindeki evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin çocuk yaşlarda örgüte katılarak eğitim aldığı ve Suat A.’nın bir süre sonra kaçtığı öğrenildi. Muhammet T.’nin ise sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen bazı materyallere el konulurken Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

(DHA)

Son Güncelleme: 27.11.2023 16:30
Anahtar Kelimeler:
PkkKonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.