Manisa’daki yangınla ilgili teknik inceleme başladı

Manisa merkezde bulunan katı atık geri dönüşüm fabrikalarında son iki ayda meydana gelen yangılarla ilgili endişe kamuoyundaki sıcaklığını korurken, Yunusemre ilçesine bağlı Evrenos Mahallesi Evrenos Küme Evleri yakınındaki kauçuk paspas üretimi gerçekleştirilen fabrikada yaşanan devasa boyutlu yangın sonrasında başlatılan teknik inceleme devam ediyor.

24 Ekim 2023 Salı 13:10
Manisa’daki yangınla ilgili teknik inceleme başladı

Manisa merkezde bulunan katı atık geri dönüşüm fabrikalarında son iki ayda iki yangın meydana gelirken, Evrenos Mahallesi Evrenos Küme Evleri yakınındaki kauçuk paspas üretimi gerçekleştirilen fabrikada Pazartesi akşamı saat 22:35’de başlayan yangın Manisa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerle Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlı ekiplerinin ortaklaşa sürdürdükleri söndürme işlemi ile gece yarısı saat 00:10 sonlandırıldı. İtfaiye ve 112 sağlık ekiplerini harekete geçiren ve henüz çıkış nedeni belirlenemeyen yangın paspas üretimi gerçekleştirilen kauçuk fabrikasında meydana geldi. Alevler ve dumanların gecenin karanlığını gündüze dönüştürdüğü yangına Manisa İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Merkez, Muradiye ve Küçük Sanayi Sitesi müfreze grupları müdahale etti. Yangının kısa sürede kontrol altına alınabilmesi ve çevredeki işyerlerine sıçramaması için Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi de söndürme çalışmalarına katkı sağladı. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Merkez Müdürü Kazım Memiş, OSB İtfaiye Müdürü Tolga Kadaz tüm ekipleriyle birlikte bir buçuk saat süren yoğun çalışma sonrasında fabrika yangını kontrol altına alındı.

Kontrol altına alındı 

Soğutma çalışmalarının başlamasıyla birlikte yangının meydana geldiği Evrenos Mahallesi sakinleri derin bir oh çekti. İtfaiye Müdürü Memiş, yangının çıkış nedeninin soğutma çalışmalarının ardından havanın ağarmasıyla birlikte teknik bir inceleme sonrasında belirleyeceklerini belirtti. Meydana gelen yangında fabrikanın sigortalı olup olmadığı, ortaya çıkacak zararın miktarının da güvenlik güçlerinin tamamlayacağı soruşturmanın akabinde belirleneceği öğrenildi.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
ManisaYangınFabrika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.