Dare Toptan

Marmara Denizi'nde gemi battı, 6 mürettebat aranıyor

Marmara Denizi açıklarında seyir halinde olan kargo gemisi, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak battı. İçerisinde 6 mürettebatın bulunduğu ‘BATUHAN A’ isimli 69 metre boyundaki gemi ve mürettebatı aranıyor.

15 Şubat 2024 Perşembe 09:53
Marmara Denizi'nde gemi battı, 6 mürettebat aranıyor

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, adanın güneybatısında su alan ‘BATUHAN A’ isimli 69 metre boyundaki genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botlarının olay yerine ivedilikle yönlendirildiği kaydedildi. Saat 06.25’te yardım sinyali gönderen gemi ile saat 07.12’de sinyalin kesildiği öğrenildi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, olayın ardından bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bir ekibin gönderildiğini söyledi. Vali Demirtaş, "Su alarak batan gemide, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor" dedi. Geminin battığı bölgede dalgaların boyunun 3 metreye yaklaştığını aktaran Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde çalışmaları koordine ettiğini dile getirdi. Bu arada arama çalışmaları sırasında boş bir can salı bulunduğu belirtildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Marmara Denizinde 6 mürettebatın bulunduğu Batuhan A isimli kuru yük gemisinden 06.32'de acil durum sinyali alınmıştır. TCSG 313 botu bölgeye ulaşmış olup bölgede gemiye dair bir bulguya rastlanılmamıştır. Arama ve kurtarma faaliyetleri tüm ilgili unsurlarca devam etmektedir.

Haberglobal'in web sitesinde yer alan habere göre SARAKAY Yardım Derneği Başkanı Murat Uzan canlı yayında yaptığı değerlendirmede "Bu dalga boyuyla batması mümkün değil, başka bir şey var" dedi.

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 69 metre boyundaki kargo gemisinin mürettebatı için kurtarma çalışması başlatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, adanın güneybatısında su alan "BATUHAN A" isimli 69 metre boyundaki genel kargo gemisi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 hızlı tahlisiye botlarının olay yerine ivedilikle yönlendirildiği kaydedildi.

"BU DALGA BOYUYLA BATMASI MÜMKÜN DEĞİL, BAŞKA BİR ŞEY VAR"
SARAKAY Yardım Derneği Başkanı Murat Uzan Haber Global canlı yayınında batan gemiyle ilgili değerlendirmesinde "Gemi ile Kıyı Emniyet ve diğer alınan sinyaller önümüzdeki saatlerde çıkacaktır. Gemi kaptanın sinyalinin ne olduğuna bakmak lazım. Bazı gemiler yaşlı gemiler. Yüklenen kuru yoksa sıvı mı taşıyor bilmiyoruz. Buradaki de önemli. Buradaki oluşacak dalgaya göre gemi şekil alıyor. 5 metre bile dalga boyu çok hafif kalır. Başka bir sorunun çıkacağını düşünüyoruz. İnşallah mürettebat sağ salim kurtulur. Havanın da bir an önce iyileşmesi lazım. Teknik ekipman ve müdahale konusunda eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Gelecek güzel haberleri bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 15.02.2024 13:38
Anahtar Kelimeler:
Marmara DeniziGemi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176