Nihat Hatipoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' anlayışına ters köşe yanıt

Cumhurbaşkanı'nın depremlere ilişkin 'kader' açıklamasının ardından, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu 'ndan, Erdoğan'ın 'kader' anlayışına ters köşe yanıt geldi.

10 Şubat 2023 Cuma 10:53
Nihat Hatipoğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' anlayışına ters köşe yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremlere ilişkin 'kader' açıklamasının ardından konuşan ilahiyatçı Hatipoğlu, 'Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır' dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üçüncü gününde Kahramanmaraş'a giden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" demişti.

Depremlere ilişkin konuşan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, "Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır" dedi.

ATV'de katıldığı programda konuşan Hatipoğlu'nun ifadeleri şöyle:

"Bilim adamlarının, işin uzmanlarının sözü, bizim için dini bir emir gibidir. Uzmanları dinleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte onları dinlemek zorundayız. Geçmişte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil, kader akıllı düşünmektir, tedbir almaktır. 'Akıldan daha büyük tedbir yok diyor' sevgili peygamberimiz. Bizim kader anlayışımızda bu vardır. Bütün tedbirleri alacağız, bize rağmen bir hadise olursa yapacak bir şey yok tabii. Bir yıllık binalar yıkılıyor. Demek ki orada bir hile var."

KAYNAK - HALK TV

Anahtar Kelimeler:
Nihat HatipoğluErdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.