Şehit ve Gazi ailelerinden Tanrıkulu'na tepki yağdı

Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

12 Eylül 2023 Salı 10:10
Şehit ve Gazi ailelerinden Tanrıkulu'na tepki yağdı

Şehit Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı İbrahim Sagun, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik açıklamasına karşı tepki gösterdi. Genel Başkan İbrahim Sagun düzenlediği basın açıklamasıyla CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun bir televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik yaptığı iftiraları sert bir dille eleştirdi.

Başkan Sagun, Şehit ve Gazi Aileleri adına, Tanrıkulu'nun "Türk Silahlı Kuvvetleri 15 köylüyü helikopterden attı" şeklindeki ifadelerine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni her platformda aşağılayan, halkı kin ve nefrete sürükleyen, terör cenazelerine katılan, İHA ve SİHA'larımızı eleştiren, binlerce sivil ve askeri Şehidin acısına rağmen PKK'ya terör örgütü demeyen ve HDP-PKK'nın sözcülüğünü yapan bir milletvekilidir. YPG'ye destek verenlerle aynı çizgide bulunması, TSK'nın kimyasal silah kullanmış olabileceğini iddia etmesi ve terör propagandası yapması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden beklenmeyecek davranışlardır. Ülkemizin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı bu tür alçakça iftira atan bu milletvekilinin gereken cezayı alarak milletvekilliği düşürülmelidir. PKK terör örgütünün destekçisi olan Sezgin Tanrıkulu, sınırları aşmıştır. Diyarbakır halkı ve seçmeni dahil olmak üzere tüm Türkiye'ye ihanet etmiş olan bu milletvekili, yıllardır devlete ve millete saygısızlık yapmaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176