Sokakta çalıştırılan çocukları yetkililere bildirin

​​​​​​​Türkiye’nin birçok ilinde rastlanan sokakta çalıştırılan çocukların, Manisa’da da özellikle trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda kırımızı ışıkta duran araç şoförlerine mendil satmaya çalışmaları vatandaşları tedirgin ediyor.

10 Ekim 2023 Salı 11:14
Sokakta çalıştırılan çocukları yetkililere bildirin

Türkiye’nin birçok ilinde rastlanan sokakta çalıştırılan çocukların, son yıllarda yaşanan göç dalgasıyla artarak yaygınlaşması vatandaşları tedirgin ediyor. Manisa’da da özellikle trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda kırımızı ışıkta duran araç şoförlerine mendil satmaya çalışan çocukların hayati tehlike altında bulundukları gözleniyor. Türk Ceza Kanunu'nun 229. Maddesine göre kendisini ruhen veya beden bakımından idare edemeyecek olan kişileri dilendirmenin suç sayıldığını belirten yetkililer, böyle bir durumla karşılaşılması halinde vatandaşların Alo 183'e yapacağı ihbarların büyük önem taşıdığını belirtiyor. Ayrıca dilenciler tarafından rahatsız edilen vatandaşlar, dilencilikle mücadele kapsamında görevli kolluk kuvvetleri ile belediye zabıta ekiplerini Alo 153, 155 ve 156 telefonlarını arayarak yardım isteyebiliyor. 

ÇOCUKLAR KURTARILIYOR

Duyarlı vatandaşların bilgilendirmesini değerlendiren ekipler, çocukların yoğun olarak bulundukları alanlarda sürekli taramalar gerçekleştiriyor, bu durumdakilerin ailelerini saptayıp görüşmeler yapıyor, çocukların sokakta çalıştırılma ve dilendirilmesini önlemeye yönelik sosyal hizmet modelleri uygulanıyor, sosyal yardımlardan faydalanma ya da kuruluş bakımına alınması kararlaştırılıyor, okula devam etmeyenler eğitime yönlendiriliyor, aileler için de psikososyal destek, bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor.

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler:
Manisaçocuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176