Dare Toptan

FETÖ sanığı emekli tuğgeneralin ev hapsinin kaldırılması talebine ret

Yunanistan'a kaçarken Edirne'de yakalanan emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz'ın, tutuksuz yargılandığı davada, oğlunun evlilik süreci nedeniyle 'konutu terk etmeme' adli kontrolünün kaldırılması talebi mahkeme tarafından reddedildi.

13 Eylül 2023 Çarşamba 17:36
FETÖ sanığı emekli tuğgeneralin ev hapsinin kaldırılması talebine ret

Yunanistan'a kaçarken Edirne'de yakalanan eski Milli Savunma Bakanlığı Personel Daire Başkanı emekli tuğgeneral Nuri Cankıymaz'ın, 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Cankıymaz ve avukatı katıldı. Sanık Cankıymaz, 'konutu terk etmeme' şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını talep ederek, "HTS kayıtlarını inceleme fırsatım olmadı, incelemek için süre talep ediyorum. Ev hapsi şeklindeki adli kontrolümü de hiç aksatmadım. Henüz verilmemiş cezanın infazını yaşıyormuşum gibi düşünüyorum. Sağlık gerekçelerim ve büyük oğlumun evlilik sürecinin başlaması nedeniyle ev hapsinin kalkması elzem hale gelmiştir. 34 yıllık tertemiz bir sicilli bir general olarak hakkımdaki adli kontrol kararının kaldırılmasını arz ediyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, sanığın 'konutu terk etmeme' ve 'yurt dışına çıkış yasağı' adli kontrol şartlarının devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

(DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.