Ali Arslan: “Partim görev verirse aday olurum”

CHP’nin etkili isimlerinden Ali Arslan partisinde yaşanan değişim rüzgarından, yaklaşan yerel seçimlere kadar birçok konuda merak edilenleri değerlendirdi.

09 Ekim 2023 Pazartesi 14:26
Ali Arslan: “Partim görev verirse aday olurum”

CHP’nin etkili isimlerinden Ali Arslan partisinde yaşanan değişim rüzgarından, yaklaşan yerel seçimlere kadar birçok konuda merak edilenleri değerlendirdiği Dare Medya muhabirine, “CHP’de tüm seçimler sıcak bir atmosferde yaşanır, kişiler değil partimiz önemlidir, yarışı kim kazanırsa hep beraber destek veririz, Özgür Özel’in genel başkan olması Manisamız için bir şanstır, yerel seçimlere birlik ve beraberlik içinde güçlü girmeliyiz, siyasi ve mesleki hayatım boyunca içinde yer aldığım demokratik yapıların seçim süreçlerinde adım hep geçti, ama her zaman örgütüm ve partililerim görev verdiğinde üstlendim, Manisa’da belediyelerin iyi yönetilmediğini düşünüyorum, insanı ve sosyal devleti ön planda tutan belediyeciliğe ihtiyaç var” dedi. 


Cumhuriyet Halk Partisi’nin Manisa’da etkili isimlerinden olan Avukat Ali Arslan, 1989 yılında üniversite eğitimini tamamlamasının ardından döndüğü memleketinde henüz 22 yaşında SHP Gençlik Kolları Başkanı, 1990 yılında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, 1993 yılında da İlçe Başkanı oldu. SHP ile CHP’nin tek çatı altına girmesinden sonra da İlçe ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Ali Arslan 2011 yılında milletvekili adayı, 2014 yılında Yunusemre Belediye Başkan adayı olarak verilen görevleri yerine getirdi, 2015 yılında Baro Başkanlığı’na seçildi ve uzun süre bu görevini sürdürdü. Siyasi ve mesleki hayatı boyunca içinde yer aldığı demokratik yapıların seçim süreçlerinde adı her zaman geçen ve görev verilen Ali Arslan için, yaklaşan yerel seçimler öncesinde de aynı durum yaşanıyor, Manisa kamuoyunda ve parti içinde adı görev verilmesi düşünülen kişiler arasında geçiyor. CHP’nin tecrübeli ve etkili isimi Ali Arslan, partisinde yaşanan değişim rüzgarından, yaklaşan yerel seçimlere kadar birçok konuda merak edilenleri Dare Medya muhabirine değerlendirdi.

“BİZDE KİŞİLER DEĞİL PARTİ ÖNEMLİDİR”

CHP içinde yaşanan değişim rüzgarında gelinen son noktayı sorduğumuz Ali Arslan şu değerlendirmede bulundu: “CHP’de mahalle delegeliğinden genel başkanlığa kadar tüm seçimler sıcak bir atmosferde, oldukça hareketli yaşanır, sakin geçmez, bu bir hizmet yarışıdır, Türkiye veya il bazında yaşananlar, ortaya çıkan sonuçlar farklı olabilir, ama genel olarak değişimci olarak adlandırılan grup önde görünüyor, İstanbul’da doğru bir sonuç oldu, Ekrem İmamoğlu’nun Belediye Başkanı olduğu bir yerde onunla uyumlu çalışabilecek bir arkadaşımızın kazanması iyi oldu. Değişimci grubun da büyük kongrede elini güçlendirdi. Manisa’da ben Semih Balaban’ın listesinde yer aldım, ancak partimiz Ferdi Zeyrek’e görevi verdi, şimdi tüm desteği ona vereceğiz, çünkü bizim partimizde kişiler değil, parti önemlidir. Bu yarış bitmiştir, yeni bir dönem başlamıştır. Şimdi partimiz daha güçlü bir yapıya kavuşturulmalıdır, birlik içinde, sosyal demokrat düşünce doğrultusunda her katkıyı vermeye devam edeceğim.”

“DEĞİŞİM HER YERDE GEREKLİ”

Değişimin sadece CHP’de değil, iktidar partisi başta olmak üzere tüm partiler için gerekli olduğu ifade eden Ali Arslan, görüşlerini şöyle anlattı: “Değişim her yerde gerekli, CHP için de gerekli, farklı bir bakış açısına, farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. Bizdeki değişim bir geçiş süreci gibi oldu, tam bir değişim olmadı, çünkü yerel seçimin etkisi altında yapıldı, ama bundan sonraki seçimler tam bir değişim atmosferinde yaşanacak. Şimdi yeni oluşacak kadroların, yeni bakış açısı ve yeni anlayışla, yeni bir süreci başlatması gerekiyor. Geçmişteki ittifaklar döneminde yaşanan kırgınlıkların giderilmesi için yeni kimlikler şart. CHP yüzde 25 oyu zaten her durumda alıyor, ama önemli olan toplumun diğer üyelerinden oy alabilmek. Biz yüzde 25’in dışında kalan kitleyi partiye çekmeliyiz. 2011 yılına kadar parti içi demokrasi vardı, tüm kurul ve kurallarıyla işletiliyordu, ön seçim yapılıyordu, sonrasında bu işletilmedi, geriye dönüş yaşandı, bu değişim rüzgarıyla birlikte vadedilenler sözde kalmamalı, parti içi demokrasi tam anlamıyla işletilmeli.”  

“ÖZGÜR ÖZEL’İN KAZANMASI MANİSA İÇİN ŞANSTIR”

CHP’de genel başkanlık yarışına giren Özgür Özel’in durumuyla ilgili de değerlendirmede bulunan Ali Arslan şunları söyledi: “Özgür Özel Manisalıdır, partimizin önemli bir üyesidir, kendisiyle partimiz adına uzun yıllara dayalı çalışmalarımız oldu, belediye başkanlığı seçimlerine de katıldık, partimizin verdiği her görevi üstlendik. Öncelikle Manisamızın kendi içinden birinin CHP gibi güçlü bir partinin genel başkanı olmasını isterim. Bu Manisa için bir şanstır, değerlendirilmelidir, tabi Manisa örgütümüz adına da önemlidir. Kendisi için yerelde bir dönem negatif söylemler olsa da bu her siyasetçi için böyledir, her siyasetçinin seveni ve sevmeyeni vardır, İl Başkanlığı seçiminde delege onun başını çektiği değişim hareketine güvenmiştir, ama Türkiye genelinde Manisa’da tartışıldığı kadar konuşulmuyordur, diğer illerde de istendiği görülüyor.”

“PARTİMİN VERDİĞİ HER GÖREVİ YAPARIM”

Her seçim döneminde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanlığı için adı geçen Ali Arslan şöyle dedi: “Bugüne kadar hem siyasi, hem de meslek hayatımda bana verilen her görevi üstlendim. Partimin birçok kademesinde görev üstlendiğim gibi, Baro’da da verilen görevleri yaptım. Siyasette parti ilkelerine ve parti disiplinine bağlı olarak görev yapıyoruz. Partim olmadan ve partim tarafından bir görev verilmeden bireysel olarak arayışta bulunmam söz konusu olamaz. Manisa’ya hizmet için verilecek görevlere her zaman hazırım. Bütün hayatım ve iş yaşamım Manisa ve Yunusemre’de geçti, kendim de yaşayarak görüyorum, belediyecilik anlamında iyi çalışmalar yapıldığını düşünmüyorum. Yani belediyeler hiç iyi yönetilmiyor. Bu anlamda Manisa ve Yunusemre’de belediyecilikte insanı ön planda tutan, sosyal devlet anlayışını ön planda tutan, geniş kitlelerin gözüyle sorunları görecek ve çözebilecek bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç var. Türkiye genelinde olduğu gibi, yerelde de toplumun üzerine karabasan gibi çöken uygulamalara son vermek gerekiyor. Özellikle mevcut iktidarın her kurumda olduğu gibi belediyelerde de yarattığı haksızlıklara, kuralsızlıklara, ayrıştırmalara, emeğin sömürülmesine son vermek gerekiyor. Liyakat kavramı unutulmuştur, tamamen adam kayırmacılık ön plana çıkmıştır, vasıfsız yöneticilere makamlar dağıtılmıştır, ama hizmetler eşit ve adil dağıtılmamıştır. Onun için insanı ve sosyal devleti ön planda tutan belediyecilik hizmeti vermeliyiz.”

DARE MEDYA HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler:
ChpAli ArslanAdayManisa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.