Dare Toptan

Birol Aydın: Pembe Metrobüs projemizi mutlaka uygulayacağız

Saadet Partisi İBB Başkan adayı Birol Aydın, Ümraniye'deki aday tanıtım toplantısında konuştu. Aydın, “Metrobüs'ü dediğimiz projeyi mutlaka ve mutlaka devralacağız.

02 Mart 2024 Cumartesi 11:01
Birol Aydın: Pembe Metrobüs projemizi mutlaka uygulayacağız

Özellikle İstanbul'umuzda taşımacılığın, toplu taşımanın en yoğun olduğu yerde balık istifi yolculukları yapılmaktadır. Bütün İstanbulluları bu çileden kurtarmamız elzemdir. Ama kalıcı çözüm ortaya koyana kadar hürmete en kaliteli 65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çıkaracağız. Onlar için o parçalar, özellikle alternatif bir ulaşım olanağı sağlarz. Bunun adı Pembe Metrobüs'tür” dedi.

Saadet Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı aday tanıtım programı düzenlendi. Partinin Ümraniye Belediye Başkan Adayı Av. Yakup Kasımay'ın projelerini tanıttığı programa İBB Başkan Adayı Birol Aydın da katıldı. Aydın, “Sözlerimizin başında Erbakan hocamızın vefatının 13'üncü yılındayız. Kendilerini rahmetle, minnetle, hasretle yad ediyorum. Mekan cennet olsun. Yaklaşık 1 tanesi İstanbul sokaklarında insanlarımızla iç içeyiz. Gördüğümüz bir tablo var, İstanbullu şu ya da bu partili fark etmiyor. Durumundan da Kurum'dan da memnun değil. Bizim şu ya da bu partiyle, şu ya da bu adayla alıp veremediğimiz bir şey yok. Bugünün İstanbul'u bizim alıştığımız ya da alışacağımız bir İstanbul değil. Biz bugünün İstanbul'un geleceği haline alışmadık, alışmayacağız. Biz İstanbul'umuzun dününü de okuyoruz, bugününü de okuyoruz, ortalamayı de tahmin edebiliyoruz. Bizim dışımızdaki adaylar ya da dışımızdaki siyasi partilerle en temel farkımız, diğer partiler ve günler geldiğinde İstanbul'un keşkeşliğine İstanbulluyu hazırlanıyor, kanksatıyor. Biz kanın olamayacağız, bu İstanbul dünyasında hal sürdürülebilir bir hal değildir. Diğer günlük bloklar projelerde bulunuyor. Bütün bu vaatler ve projeler hale insanımızı kanksatır edebilmek içindir. Oysa biz başka bir İstanbul diyoruz. İstanbul'da daha iyi bir yaşam istiyoruz. Her birinizden rica ediyorum kalan süre içerisinde lütfen bütün tanıdıklarınıza, komşularınıza gidiniz. Şunu hatırlatınız 'lütfen gelin hep beraberlik İstanbul'da, Ümraniye'de doğruya, doğruluğa, adalete, ahlaka, vicdana sahip çıkalım' deyin” diye konuştu.

“İNSANLARIMIZ İSTANBUL'DA YORGUNDUR, KAYGILIDIR, ENDİŞELİDİR”

Milli görüşlü belediyeciliği vurgulayan Aydın, “İnsanlarımız İstanbul'da yorgundu, kaygılıydı, bilmiyordu. Hatta küskündür. Topyekün İstanbul'u dışarı çıkmak için insanlarımızla kucaklaşmaya, bu olumsuz tablonun devam edebileceğine, onlara inandıralım. Bunun da yolu Milli Görüş belediyeciliğidir. Milli Görüş belediyeciliği biraz önce söylediğimiz değerlerin ete kemiğe bürünmüş halidir. Yani milli görüş belediyeciliği dosdoğru iş yapmaktır. İstanbul'umuzda maalesef dünden bugüne bazı doğru işler yanlış yapılıyor, bazı yanlış işler de doğru yapılıyor. Ne demek istediğimi ifade etmek için sadece iki örnek vermek istiyorum. İşte yanıbaşınızda Fikirtepe'de dönüşüm, gerekliydi ve bulunmak için elzemdi. Bu doğru bir iştir. Ama ortaya çıkan tablo yanlıştır. Betona, binaya ve haklara sahip olan büyük bir külfet yüklenerek orada bir ucube yükseldi. Bu yanlıştır. Doğru iş yanlış yapıldı. Bir de bazı yanlış işler var, doğru yapılıyor. Çok uzun köprüler, devasa adliye sarayları, büyük büyük binalar yapmak yanlıştır. İstanbul'un ihtiyacı olan işler değildir. Ama bunların mühendislik ve mimari açıdan doğru yapılan işlerdir. Biz İstanbul'umuzu bu muazzam büyük işlerden vaatlerinden kurtarmak için geliyoruz. İstanbul'un büyük büyük projelerine değil insana, aileye ve mahalleye dokunan projelere ihtiyaç var” diye konuştu.

"0-2 YAŞ ÇOCUĞU OLANLARA ÜCRETSİZ DOĞALGAZ"

Aydın, “Biz Saadet Partisi olarak düzenliyoruz ve hedeflerimizi iki kategoriye ayırdık. Biri acil yapılacaklar, kalıcı olarak kalıcı yapılacaklar. İstanbul'umuzdaki devlet okullarının 10 bin tanesi beslenemiyoruz. Kantinde; simit, çorba, tost ve çay alamıyor. Önce bu kışın karnını doyurmak için kantin kart projesini devreye sokacağız ve bütün İstanbul'umuzda ihtiyaç sahibi ailelerin insanlara bu kartı temin etmek için çalışacak ve rahatlıkla karınlarını doyuracak. 0-2 yaş arası çocuklar olan ailelerin doğalgazlarının ilk 125 metreküpünü ücretsiz temin edebilmesi için” kullanıldı.

"İSTANBULLULARI BU ÇİLEDEN KURTARMAMIZ ELZEMDİR"

Sokak köpeklerine yönelik çalışmalarını hızlandıran Aydın, “Metrobüs dediğimiz bir projeyi mutlaka ve mutlaka devreye sokacağız. Özellikle İstanbul'umuzda taşımacılığın, toplu taşımanın en yoğun olduğu yerde balık istifi yolculukları yapılmaktadır. Bütün İstanbulluları bu çileden kurtarmamız elzemdir. Ama kalıcı çözüm ortaya koyana kadar hürmete en kaliteli 65 yaş üstü büyüklerimizi, engellilerimizi ve kadınlarımızı bu çileden çıkaracağız. Onlar için o parçalar, özellikle alternatif bir ulaşım olanağı sağlarz. Bunun adı Pembe Metrobüs'tür. Sokaklarımızdaki başıboş gösterilerle ilgili tedbiri süratle devralmayı başardız” dedi.


"16 MİLYON İNSANIMIZI KONFORLU YOLCULUKTAN MAHRUM BİRAKMAYACAĞIZ"

İstanbul'un 7 ile 10 milyona ayrılacağını söyleyen Birol Aydın, “Yine İstanbul'umuzda kangrene dönüşmüş, hatta siyasileşmiş bir mevzu var taksi meselesi. 16 milyon insanımızı yolculuktan mahrum bırakmayacağız. Kaliteli taksi ve kaliteli taksici meselesini Taksi A.Ş'yi devreye sokarak İstanbul'umuza hizmet etmeyi taahhüt ettik. Biz Saadet Partisi'yiz. Biz milli görüşüz. Çoban kurttan şikayet eder mi? Mutlaka ve mutlaka İstanbul'un iradesini ortaya çıkaracağız ve 35 bin taksiyi devredeceğiz. İstanbul'un en kalıcı çözümü nedir derseniz, en doğru, dosdoğru çözüm nedir derseniz o da. İstanbul'un azaltıcı etkisidir. İstanbul'un garantisiyle 7 ile 10 milyona çekeceğiz. Bunu bizden başkası söyleyemez. Çünkü bizden başkası bunu gerçekleştiremez. Arkadaşlar, biz İstanbul'a. müteahhit seçeceğiz. Belediye başkanını seçeceğiz. Marka bir şehir, kaliteli bir şehir oluşturacağız. Bir vizyon olan şehir oluşturacağız” diye konuştu. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
SaadetPembe Metrobüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176