CHP'li Günaydın'dan '28 Şubat' açıklaması

CHP Grup Başkanı Vekili Gökhan Günaydın, "Türkiye'nin darbeler tarihinde iyi görmesi ve bu tarihe karşı memleketin demokrasisini bir kez daha kazaya uğratmak için yeniden tahkim etmesi gerekmektedir" dedi.

28 Şubat 2024 Çarşamba 16:56
CHP'li Günaydın'dan '28 Şubat' açıklaması

CHP'li Günaydın, TBMM'de basın toplantısında toplandı. Günaydın, 28 Şubat'ın üzerinden 27 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Elbette Türkiye'nin hesaplayamadığı darbelerle, Analitik bir şekilde hesaplaşması gerekiyor. Acaba hangi siyasi hareket, hangi darbeye karşı nasıl bir tavır aldı ve o darbelerden kimler kurtuldu, başarısızları kimdi, sonuçtan nasıl yararlananlar Hepimizin seçtiği ki 2'nci Dünya Savaşı'nın ardından yeni dünya düzeninde Amerika lansmanında kurulan Batı Kampı ve NATO, Sovyetler Birliği tarafından yaygınlaştırılacak bir tek bölmeli komünizm tehdidine karşı bir yeşil kuşaktan oluşan bu yeşil kuşaklar çevre aralıklarla dini birimler Amerika'da ve bunların içinde bir 'gladyo' devşirmek üzerine şekillendi. Sovyetlerin Afganistan'ı işgali sonrasında kurdurulan El Kaide'nin yıllar sonra Amerika'nın karşısında nasıl geçtiği ve şekillendiği zamanlar Türkiye'de de bu yapı devam ediyor. Türkiye'de komünizmle mücadele dernekleri Adı altında yerleşik dinci seçeneklerinin, Amerikan zırhlılarını Türkiye'yi ziyaretleri çerçevesinde protesto gösterileri yapan gençlere nasıl saldırdıklarını. 'Amerikancı' olmak ve 'dinci' olmak birlikte gelişmiş olgular oldu" diye konuştu.

'TARİKATLARIN ADI DEĞİŞTİ'

Günaydın, 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, "15 Temmuz, Türkiye'de darbelerin genel dağılımında. Peki bundan ders aldılar mı? Tarikatların adı değişti, bu kez başka tarikatlar orduda, askeriyede, çeşitli bakanlıklarda egemenler. 15 Temmuz'da CHP karşı tutum aldı. Tereddütsüz bir şekilde darbenin karşısında durdu, milletvekili üyeleri gece boyunca Meclis'i açtı. AKP ise ilk fırsatta Meclis'i anayasaya göre, OHAL kararlarıyla ülkeyi yönetmeye kalkıştı. Türkiye'nin darbeler gününü iyi görmek ve bu tarihe karşı memleket demokrasisini bir kez daha kazaya Etkilenmek için yeniden tahkim edilmesi gerekmektedir.CHP bu konuda düşen faaliyetlerin ciddiyetiyle çalışmaya kararlıdır." (DHA)

Son Güncelleme: 28.02.2024 16:58
Anahtar Kelimeler:
ChpGünaydın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.