'CHP'nin mevcut durumundan umutsuzluğa kapılan vatandaşlarımızın oylarına talibiz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Tarihi Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Sivas mitinginde halka seslendi.

05 Mart 2024 Salı 17:01
'CHP'nin mevcut durumundan umutsuzluğa kapılan vatandaşlarımızın oylarına talibiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Değerli kardeşlerim, her alanda vatandaşlarımızı  yatırımıyla, tasarımıyla, üretimiyle ve ihracatıyla destekleyerek ülkemizi kesintisiz büyütüyor ve Türkiye Yüzyılına hazırlıyoruz. Bu ülkenin en büyük sermayesi insanıdır. Ne zaman aramıza ayrılığı soktuysak, ne zaman her birimiz kendi benlik davamıza kapıldıysak başımıza gelmeyen felaket kalmadı.

Terörün ülkemize hangi ağır maliyetleri olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye son 21 yılda birçok sorununu çözdü, eksiğini giderdi, daha önce hiç gelmediği yerlere geldi. Her alanda tarihi yazdık. Sivas'ımızı modern dünyanın en büyük imkanı olan hızlı tren ile buluşturduk. Nice yatırımı, reformu, yeniliği ülkemize kazandırdık.

CHP'de her gelen gideni aratıyor. Son genel başkan değişiminde bununla yüzleştik. Devrik başkan Bay Kemal ile sık sık ters düşerdik, Konya'yı Çorum'u ayrı birer ülke zannetse de, yani siyasi hayatı boyunca bizi ve milletimizi birçok kez güldürmüş olsa da Bay Kemal'in kendine has bir tarzı vardı. CHP’nin yeni genel başkanı ise her açıdan tam bir hayal kırıklığı oldu. Projektörler bu kişinin üzerine çevrilince ortaya çıkan utanç veriri görüntü sadece CHP'li vatandaşlarımızı değil, bizi de üzdü. Bu kadarını biz de beklemiyorduk. Oturduğu koltuğa bu derece yakışmayacağını muhtemelen onu oraya getirenler de tahmin etmiyordu. 

Siyasi kifayetsizliğini örtmek için sürekli insanımızı kışkırtıyor, birbirine düşürmeye çalışıyor. Biz 40 yıldır terör ile mücadele eden bir ülkeyiz. Şimdiye kadar binlerce vatan evladını terör saldırılarında şehit verdik. Türkiye bir süredir, terörle mücadelesini donanımlı, profesyonel kadrolarla yürütüyor. Bu şekilde azalan asker ihtiyacımızdan kaynaklanan yığılmayı ise bedelli askerlik ile eritiyoruz. 

"CHP'nin mevcut durumundan umutsuzluğa kapılan vatandaşlarımızın oylarına talibiz"
Varsın CHP'nin genel başkanı askerlik vazivesini yerine getirenlerden oy istemesin, çeşitli imkanlarla toplumun belirli bir kesimini dışlasın. Biz bölücülük ve bozgunculuk peşinde koşanlardan asla olmayacağız. Millete karşı kibirlenen ve küstahlık taslayanlardan da asla olmayacağız. 85 milyonun tamamının başımın üzerinde yeri vardır. Biz hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdinin oyuna talibiz. Özellikle de CHP'nin mevcut durumuna bakan ve umutsuzluğa kapılan vatandaşlarımızdan oylarını bekliyoruz. 

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi bölgesel ve kürsel bir güç haline getirme vizyonumuzla milletimizin hizmetindeyiz. Sivas, bu büyük atılımın şahididir. Amacımız 31 Martta 81 vilayetimizin tamamını, Türkiye Yüzyılı belediyeciliği ile buluşturarak yeni bir kapı açmaktır.

"Ülkemizin son 21 yılı Cumhuriyetin en parlak dönemi"
Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'ı gündüzü ve gecesiye çok iyi değerlendireceğiz. Gururla ifade etmek isterim ki ülkemizin son 21 yılı Cumhuriyet döneminin en parlak dönemidir. Şehirlerimizin her birinini çehresini değiştirecek yatırımlara imza attık. Sivas'a günümüz rakamlarıla 190 milyar tutarında yatırım yaptık. Eğitimde 3 bin 677 adet derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesi olarak Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini kazandırdık. Bir stadyum dahil toplam 56 spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda ilimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 4 buçuk milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta bin 415 hastane ile birlikte 61 adet sağlık tesisi inşa ettik. TOKİ vasıtasıyla 740 konutun yapımına devam ediyoruz. Bugün 7 adet atık su arıtma tesisi ile belediye nüfusunun yüzde 87'sine hizmet veriyoruz. Ulaştırmada 24 km'den devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 836 km'ye çıkardık. Halen inşası süren çok sayıda yol, köprü ve tünel projesini tamamladıkça hizmete sunacağız.

Son 21 yılda TÜRASAŞ'ı canlandırarak gücüne güç kattık. Birilerinin kapatılacağı yalanını yayadığı TÜRASAŞ'DA mühendislerimizin tasarladığı millli yük vagonlarını üretiyoruz. Demir yollarımızın modernizasyonunu özellikle yapan Sivas, bu çalışmalardan payını alıyor. Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattımızı hizmete alarak iki şehir arasındaki seyehat süresini yaklaşık 2 saate indirdik.

Sivas, lojistik merkezimizin yapımına devam ediyoruz. Tarım ve ormanda Sivas'a 20 baraj, 74 sulama tesisi, 5 araji toplulaştırma, 192 taşkın koruma tesisi, 28 gölet, 19 hidroelektrik santralini kazandırdık." (elipshaber)

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanChpSivas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176