Ekrem İmamoğlu: İstanbul'daki çevresel felaketlere karşı iyileştirmeye devam ediyoruz

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi'ne katıldı.

20 Şubat 2024 Salı 13:56
Ekrem İmamoğlu: İstanbul'daki çevresel felaketlere karşı iyileştirmeye devam ediyoruz

Açılışta konuşan İmamoğlu,
"Çevre yatırımlarına tam 945 milyon dolarlık bütçe ayırarak İstanbul'u çevresel felaketlere karşı güçlendirdik, güçlendirmeye devam ediyoruz." dedi. İmamoğlu, "Avrupa'nın en büyük atık yakma ve enerji üretim tesisini açtık ve özellikle yeni açtığımız dört tesisle birlikte İstanbul'un çöpten elektrik üretimini tam 3 yılda çıkardık, sadece 4,5 yılda." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile Kömürcüoda Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi'nin ertelenmesine katıldı. Günlük 4 bin metreküp arıtma kapasitesiyle çalışılacağı öğrenilen açılış törenine CHP Şile Belediye Başkan Adayı Özgür Kabadayı, İBB Meclis Üyeleri ve çok sayıda Şileli katıldı.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İhmal edilen bu işlerin kaybettiği çok şey var. O çevrenin tükenmesini yitirmiş yönetimler ne yazık ki ki sonuçlar nesiller boyu sürecek çok acı kayıplara yol açar. Bu olayla ilgili olarak dört bir yanında gördüğümüz ve çevre yüzünden sonra ne yazık ki merceklerle arasak sorumlu yönetici bulamadığımız da göremiyoruz. Bu çok acı bir durum. İnsana, doğaya ilişkin raporlamaların uyarılarını dikkate alman yönetim anlayışı ölüm getiriyor, felaket getiriyor. Doğayı sadece kendilerine ait bir kazanç kapısı gibi görenler sadece gösterişli projelerle özellikle de rant sağlayan projelerle ilgileniyorlar. Sadece seçimlerin ardından parçaları katıyorlar. Seçimi kazanalım. Seçimi kazandıktan sonra biz işimize bakalım diyenler ne yapıyorlar? Aslında geleceğimizi yoklar" ifadesini kullandı.

"31 MART'I MİLLETİMİZİN İPLE ÇEKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
İmamoğlu, "Son günlerde saha da gözü yaşlı insanlar Erzincan İliç'te ki meseleyi benimle paylaşmalarının duygusallığı içindeyimö diyerek devam eden İmamoğlu, "Bizim insanımız o kadar değerli ki bazen tahmin edemeyeceğiniz yerde tahmin edemeyeceğiniz bildiğinizde insanlarla karşılaşıyorsunuz. Örneğin, dün Esenler de semt pazarında 4 -5 teyzemizin gözünün önemli İliç'i sormasından bunu kopyalayan. Sandıkta milletimizden hak ettiği karşılığı alacak, ders geleceği diye düşünüyorum. 31 Mart milletimizin bu ölçüde iple çekildiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİM KAPASİTESİ 3 KATINA ÇIKARDIK"
İmamoğlu, "Çevre yatırımlarına tam 945 milyon bütçe ayırarak İstanbul'u çevresel felaketlere karşı güçlendirdik, güçlendiriyoruz. Avrupa'nın en büyük atık yakma ve enerji üretim tesisini açtık ve özellikle yeni açmamız dört tesisle birlikte İstanbul'un tükenmeten elektrik üretimini durduruyor tam 3 yıllık çıktık, sadece 4.5 yılda Avrupa Yakasında açmış olduğumuz atık yakma programı aynı kapasitede olanını her aşamasını tamamladı.Yine sizlerin, özellikle bizi dinleyen vatandaşların şaşırmayacağı gibi kullanılanin yatırım planına hazırlandığını bekleyen bu projemiz 2024 yatırım planına alınmadı. yığını tükenmesini değil, tükenen enerji üreten çıktıları hızlı bir şekilde başlatmayı bitirme hedefinde bizde kredisini hazırladığımız, ihaleye hazır olan bir tesis, yatırım planına alınmaması yine görülmesi ki az önce çevre felaketi oluştuğunda ortadan kaybolanlar gibi Ekrem İmamoğlu'ndan ya da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faydalı bir iş gerçekleşmesi yine ortadan kayboluyorlar" dedi.
'Yapılan hizmetler bizim dönemimizdeydi' eleştirilerine cevap veren İmamoğlu, “Tabii ki tamamlanan projeler vardır; Bunda hiçbir tuhaflık yok, tamamlayacağız. Acaba başlattıkları projeler biz ne aşamadaydı veya nasıl o projeler tamamlandı ve hangi noktada projeler durdu? İşin bu boyutuyla ilgili hiç sesler çıkmıyor. Örneğin geçen sene açılışını yaptığımız Silivri Seymen Çöp Sızıntı Arıtma Suyu Projesi bizden önceki dönemde başlatılmış bir projeydi. Sözleşmeye göre 32 ay içerisinde bitirilmesi gereken bir projeydi. Ama biz göreve geldiğimizde sözleşmenin bitiminde bitmesine rağmen ne kadar yapılmıştı konuyu biliyor musunuz? Yüzde 1'i belirtilmişti, yüzde 3'ü ben yaptım demek istediğim yere bir konteyner koymak ya da şantiyeyi hafızaya almak geliyor" faydalandı. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Ekrem ImamoğluIstanbul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176