Erdoğan: Irkçılık, ayrımcılık söylemlerine seslerini çıkarmayanlar sizin hakkınızı mı savunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık, oranda kokan tüm söylemlerine seslerini almayanlar sizin hakkınızı mı savunacak? Ağrı'yı ​​ve bu süreçte bahçeleri olarak kabul edip, Batı arka' ya sevimli gözükmek için kendi ülkesine ihanet derecesine varan saldırılar yapanlar mı Ağrılı kardeşlerin özgürleşecek? dedi.

14 Mart 2024 Perşembe 17:11
Erdoğan: Irkçılık, ayrımcılık söylemlerine seslerini çıkarmayanlar sizin hakkınızı mı savunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'da halka hitap etti. Dörtyol Kavşağı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, "Serhat şehrimiz Ağrı, cesaretiyle, yiğitliğiyle fedakarlığıyla hep örnek oldu. Bu şehrin insanlarıyla, sabırlarıyla, durmalarıyla, farklarını gösteren birer metanet abidesidir. Gökte yıldız ellidir/ Ellisi de bellidir/Ağrılı mı sorarsan/Gelişinden Gelişine kurban olan Ağrılı kardeşlerim, 2019 Mahalli İdareler Seçimi'nde tercihini AK Parti'den yana yaparak muhabbetimize karşılık anlaşması. den yana kalacağına" dedi.

'NE DÜNYA ESKİ DÜNYA NE TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE'

Milli iradenin üstünlüğüne inanmadığını, bu uğurda hayatları adadığını ifade etmeyen Erdoğan, "Bu anlayışla vesayetten darbecisine, terörden tek parti faşizmine olmayanlardan kim çıkarsa mücadele ettik. Cumhuriyet dönemlerinde en temel demokrasi ve kalkınma atılımlarını hayatta kalmakte kalmadık; 'Türkiye Yüzyılı' Şu anda karşımdaki topluluğa bakıyorum; ne kadar? Yol boyu neşeliydi. Burada da 40 bin kişi olduğunu emniyetten aldık. Şimdi bu 40 bin kişi ile 31 Mart'a yürüyor muyuz? Her aşamasını milletimizle yaşadığım bu mücadelenin en yakın anılarından biri, Şimdi yine birileri çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için can atan CHP ile bir olup, sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor.Dün silah zoruyla dönemlerde bugün örtülü baskıyla daha ciddi tek parti faşistleri ile gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin çabası içindeler. uğurda yasakların, hukuksuzlukların ve baskıların sembolü olan CHP'ye bile yedek tekerlek yapılacak duruma düştüler. Ne dünya eski dünya ne Türkiye eski Türkiye. Artık demokrasiyle, yönetim biçimiyle, eğitimden, sağlığa tüm gelişmelerle yeni bir Türkiye var. Dün Ağrı, Ankara'ya çok uzak, İstanbul'a çok uzak, Antalya'ya çok uzak. Dünyaya çok uzak. Bugün Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde, Ağrılı kardeşlerim için iletişim ve ulaşım teknolojileri sayesinde adeta bir adım, bir tık mesafede" diye konuştu.

'KENDİ İKBALLERİNİ KOTARMANIN PEŞİNDELER'

Muhallefeti eleştiren Erdoğan, "Geçmişte maval okuyarak sizlere bambaşka bir dünya, bölge ve Türkiye programı çizenlerin gerçek niyetleri, yaşanan her gelişme ile bir kez daha ortaya çıkıyor. Adeta parasını verenin istediği gibi, tepe tepe kullandığı bir araca dönüşen terörün bu ülke insanı ile ilgili Herhangi bir derdinin olmadığı ortayla çıktı. CHP'li belediye başkan adaylarının buram buram ırkçılık, etkili kokan tüm saldırılarına seslerini çıkaranlar sizin hakkınızı mı savunacak? Yıllardır Meclis'te bulunurken ülkede, milletin, şehirlerimizin en küçük bir meselesinin çözümüne yöneticilerin, katkıları bulunmayanlar Ağrı'ya eser kazandırılacak mı?" dedi.

'SİZE KARDEŞ OLMAYANLARA SİZ DE KAPINIZI KAPATIN'

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugüne kadar bunların bir eserini gördünüz mü? İçeriğinde ne Ağrı umurlarında ne Van umurlarında ne Diyarbakır umurlarında. Bunlar için önemli olan tek şey; İstanbul'daki, Brüksel'deki, Berlin'deki, Londra'daki, Washington'daki 'daki ağa babalarından ayrılmakta olan emirlerdir.Zaten oluşan bulan da soluğu oralarda bulunmaktadır.Hiçbir iradenizle istismar etmeyi amaçlayan turistik geziler dışında samimiyetle halinizi, hatırınızı talep etmek için Ağrı'ya geldiğinizde gördünüz mü?Şu ulu Ağrı Dağı'na, Tendürek Dağı'na, Aladağlar 'a teröristlere selam vermek dışında hayırlı bir nazarla bakanını gördünüz mü?Ne diyor o güzel Ağrı türküsünde 'Ağlarken sen ağladın/Derdime derttaş olmadın/Sen bana kardeş olmuyorn.' Size kardeş olmayanlara, siz de kapınızı ve gönlünüzü kapatın. Kalbimizle, yüreğimizle, eserlerimizle, hizmetlerimizle, hedeflerimizde programlarımızla sizin rahatlığınızdayız. İşte sizin emrinizdeyiz. Unutmayın başka Ağrı yok, başka Türkiye yok. Önümüze çıkan fırsatlar ve olanakları en iyi şekilde yapmalıyız."

'GECE-GÜNDÜK ÇALIŞTIK, VAZİFE OLARAK GÖRDÜK'

21 yıl boyunca gece-gündüz çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, "Cumhuriyet tarihi boyunca milletimizin her bölümü gibi Ağrılı kardeşlerimizin de yaşadığı yok mu? Elbette var. Ama bunların sizin üzerinizden sahnelenmeye çalışılan kirli senaryoların senaryosu olamaz. Ayrıca darbecilerden vesayetçilerden, ekonomikcilerden hesap sorarak milletimizin bu Hükümette olduğumuz 21 yıl boyunca süre boyunca bu ülkenin her eksiği gibi sizlerin hak, özgürlük, adalet, altyapı, üstyapı, refah beklentilerinizi karşılamak için gece-günündüzünü karşıladık. 'Yeter' dedik.Hele hele bunları sizin başınıza asla kakmadık.Şimdi de 'Türkiye Yüzyılı' ile dünyanın en güçlü ve müreffeh ülkeler arasında yerimizi almaya hazırlanıyoruz.Bu vizyon da Ağrı ile hayata geçirmek istiyoruz.Milletimize 'Türkiye Yüzyılı' şehirlerini depreme dayanıklı yapılarıyla, ulaşımıyla, çevresiyle, sosyal destekleriyle diğer tüm unsurlarla hep birlikte büyütmeyi teklif ediyoruz" diye konuştu.

'ÇARPIN, BÖLÜN, ÇIKARTIN; OLAN HEP SIFIR'

Erdoğan, şöyle devam etti: "Peki, onlar ne yapıyor kavga etmiyor, kavga etmiyor, karşılıklı höykürmek, karşılıklı çalışmak zorunda kalmak ve millete dadı herhangi bir meseleyi gündemlerine çalışmaya vakit bulamıyorlar. Derdi teröre devam etmek olanın hayali de o kadar olur.Derdi insanların sıkıntılarını, korkularını öğrenmek için istismar olanın programı da o kadar olur.Bunların hepsini bir araya toplayın sonra çarpın, bölünün, çıkartın ne öğrenin; geride kalan hep sıfır olur. Sıfır sonuçlu siyasette ne ülkeye dokunuyoruz, millete insanlık değil, işte bunun için hep eser ve hizmet siyaseti yapıyoruz, işte bunun için hep yaptığımız ürünleri ürettiğimiz hizmetleri söylüyoruz, döküyoruz, onunla da kaldıktan sonra yapacaklarımızı anlatıyoruz. alta sıralarsak; aradaki fark çok rahat görmek mümkündür. Hizmet, ulaşım ve iş makinelerinden oluşan zengin araç filosuyla asfalt bol ile yol ve kaldırım çalışmalarıyla şehrin güzelleştirilmiş sayısız yatırımlarıyla sosyal belediyecilik faaliyetleriyle Ağrı, önemli mesafe katetti. Türkiye'nin de Ağrı'nın da ihtiyacı olan siyaset işte budur."

21 yılda Ağrı'ya yapılan 84 milyar liralık yatırımları özetleyen Erdoğan, Konya'da düşen eğitim programına ilişkin de konuştu. Erdoğan, "Bu sabah Konya'da düşen askeri eğitim uçağımızdan dolayı Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize geçmiş olsun diyorum. Pilotumuzun sağ olarak kurtulduğu kazada bir iş makinesi operatörü kardeşimiz vefat etti. Allah rahmet etsin, dünya cennet olsun" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Anahtar Kelimeler:
Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.