Kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat, sağlığınız tehdit altında

Kadınların özellikle son yıllarda talep ettiği kalıcı makyaj uygulamalarının cilt sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, “Estetik açıdan pratik gözükse de bu uygulamaların cilt sağlığına zararlı. Yoğun olarak alüminyum içeren bazı ürünler, vücut üzerinde ciddi yan etkiler ve yaygın olarak neden oluyor, sağlığını tehdit ediyor" dedi.

22 Şubat 2024 Perşembe 14:11
Kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat, sağlığınız tehdit altında

Bitkisel olduğu söylenerek satışı yapılan, gözaltı morluklarını ve cilt lekelerini kapatmayı vaat eden güzellik ürünleri ve kalıcı makyaj, eyeliner ve dudak dövmesi gibi işlemlere yönelik Dr. diye konuştu.

CİLDİN YAPISINI BOZUYOR


Kalıcı makyajın, özellikle de kalıcı eyeliner, dudak dövmesi, kaş dövmesi ve gözaltı morluklarını kapatma gibi kesme, çeşitlilikteki zarar verebileceğine dikkat çekme Dr. Yıldırım, “Sosyal medya hesaplarından reklam yapılıyor, güzellik iyileştirmeleri uygulanıyor, yeni başlayan ürünler, bol miktarda ciddi zararlar veriliyor. Cilt kapatıcısı olarak bazı ürünler yüze yoğun şekilde uygulanıyor. Ürün içeriğindeki kimyasallar tarafından hızla emiliyor. Yoğun alüminyum içeren bazı ürünler, vücut üzerinde kadınlık hormonu olan bölümler ile benzer etkiyi gösterebiliyor" ömrü kullandı.


“ÜRÜNLERE KARŞI DİKKATLİ ÖLÜNMALI”


Güzellik merkezinde yapılacak cilt uygulamalarının kapsamının genelini çizen Dr. Eda Yıldırım, “Yeni bir ürünün ortaya çıktığı ve içeriğinin bitkisel olduğu söyleniyor. Yeni uygulamalara karşı dikkatli olunması gerekiyor. Göz çevresinde koyu renk kuşakları yok denecek kadar azalabilen tek yöntem olduğu ve 10-14 yıl arası kalıcılık işlemleri ifade ediliyor. Bu tamamen aldatıcı bir ifade. Gözaltı morlukları tedavisi zaten göz aydınlatması, medikal tedaviler, dolgu uygulamaları ve mezoterapi gibi FDA tedavisi alternatifleri mevcuttur. Karbondioksit gazlarının faydaları yakın zamanda bilim dünyası tarafından keşfedildi ve Türkiye'de göz aydınlatması tedavileri uygulanmaya başlandı. Bitkisel olduğu söylenerek, içeriğinde yoğun alüminyum içeren bu ürünler karşı dikkatli olunmalıdır. Doğru hastada doğru işlem için uzman olan dermatologlar hastalarına yol gösterecektir" dedi.(DHA)

Anahtar Kelimeler:
Kalıcı Makyaj
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176