Cengiz Ergün'ün uzun vadeli bir tatile çıkma zamanı geldi

Özdağ; “bir büyükşehir belediyesi ve başkanı, kendisini seçen halka sırtını dönüyor, burun kıvırıyor, üstten bakıyor, kibirleniyor. Hırsı ise arşa çıkmış. Artık Sayın Cengiz Ergün’ün uzun vadeli bir tatile çıkma zamanı geldi” dedi. …

23 Şubat 2024 Cuma 02:07
Cengiz Ergün'ün uzun vadeli bir tatile çıkma zamanı geldi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ekibi ile birlikte dün Akhisar’da idi. Bir büyükşehir belediyesinin, kendi partisinden olmayan belediyelere hizmette üvey evlat muamelesi yapmaması gerektiğinin önemle altını çizen Selçuk Özdağ, Cengiz Ergün’ün kibirli bir karakter olduğunu ifade etti.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ekibi ile birlikte Akhisar’da halkın dertlerini, taleplerini dinledi, 31 yerel seçimlerinde seçilmesi halinde Manisa’ya 17 ilçesi ile birlikte yapacağı hizmetleri ve projeleri anlattı. Bir büyükşehir belediyesinin hizmette üvey evlat muamelesi yapmaması gerektiğinin önemle altını çizen Selçuk Özdağ; Akhisar’ın CHP’li bir belediye başkanı tarafından yönetilmesi nedeniyle, MHP’li  büyükşehir belediyesi ve başkanı Cengiz Ergün’ün Akhisar’ı dışlamasını, hizmette eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. Selçuk Özdağ; “Mevcut Büyükşehir Belediyesi Manisa’nın merkezi gibi ilçelerini de yetim ve öksüz bırakmış. Oysa büyükşehir belediye başkanı o şehrin babasıdır, babası. Baba evlat ayırır mı?  Ayırmaz. Ama Cengiz Ergün evlat ayırıyor. Akhisar’ı üvey evlat benimsemiş. Ayıp, ayıp” ifadelerine yer verdi.


AKHİSAR HALKINI TEK TEK DİNLEDİ
Selçuk Özdağ ve ekibi Manisa’nın Akhisar ilçesi girişinde yaklaşık 100 kişiden oluşan bir konvoyla karşılandı. Coşkulu kalabalığı selamlayan ve hal hatır soran Selçuk Özdağ, karşılama töreninden sonra yanındaki kalabalık Akhisarlılar grubu ile Kethüda Mahallesini ziyaret etti. Burada mahalle halkının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Selçuk Özdağ, Akhisar’ın geneline de Kethüda Mahallesi’ne de hizmet götürülmediğini, halkın ağzından bizzat dinlediğini ifade etti.


“AKHİSAR’A HİZMET VERMEYE NİYETLERİ YOK”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Akhisar halkına çile çektirdiğine vurgu yapan Selçuk Özdağ; “ bu mahallede Kanalizasyon sorunu var. Evleri su basıyormuş, su basan evler yerinde inceledik. Mevcut Büyükşehir Belediyesi Manisa’nın merkezi gibi ilçelerini de yetim ve öksüz bırakmış. Akhisar ilçesinde bir dokunduk bin ahh işittik. Kethüda mahallesinde her yağmurda suyun bastığı evler var. Seyitahmet Mahallesi’nde 10 yıldır yapılmayan 600 metrelik taşlı yol var. Sadece  600 metrelik bir taşlı yol. Bir büyükşehir belediye başkanı 600 metrelik yolu, 10 yılda yapamaz mı? Yapar ama ilgilenmiyorlar, önemsemiyorlar. Bir günlük iş. Niyet ettikten sonra, kendi partisinden olmayan bir ilçe belediyesini, üvey evlat gibi görmedikten sonra her hizmet yapılır. Büyükşehir Belediyesinin Akhisar’a hizmet götürmeye bütçesi mi yok? Var. Bütçesi var ama, Akhisar’a hizmet vermeye niyetleri yok.  Çünkü onların partisinden değil. MHP’li veya Ak Partili bir belediye değil. Akhisar CHP’li bir ilçe belediyesi. Cumhur ittifakı ortağı bir belediye olsaydı Akhisar, hizmete boğarlardı bu canım ilçeyi. Abat ederlerdi.” Dedi.


‘NEFİSTİR SENİ YOLDA KOYAN, YOLDA KALIR NEFSE UYAN’
Konuşmasında Ünü dünyaya yayılan Türk şair ve mutasavvıf Yunus Emre’nin sözlerinden örnekler veren Selçuk Özdağ; “Akhisar’da sürüyle sorun var. Akhisarlı’ya  resmen çile çektiriyorlar. Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve sayın Cengiz Ergün’e, bu hazımsızlığı hiç yakıştıramıyorum. Yunus Emre'nin özlü sözlerini hep kendime yaşam felsefesi olarak seçmişimdir. Diyor ki bir sözünde üstat; ‘Nefistir seni yolda koyan, yolda kalır nefse uyan.’ Bir başka sözünde de, “Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.” Diyor Yunusemre. Üstadın sözlerinin üzerine başka ne denir? Hiçbir şey.”  Görüşlerine yer verdi.


AKHİSAR’DA ESNAF VE DERNEKLERİ ZİYARET
Daha sonra Gelecek-Saadet Partisi ilçe parti binalarında seçim hazırlık toplantısına katılan Selçuk Özdağ Akhisar’da sırasıyla; Erzurumlular Derneği’ne, Muharip Gaziler Derneği ve ailelerine, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Akhisar Şubesi’ne birer ziyaret gerçekleştirdi ve bu noktalarda kendisini bekleyen vatandaşların dertlerini dinledi, taleplerini not aldı. Ayrıca; Tahir Ün Caddesindeki esnafı tek tek gezip taleplerini dinledi. Ardında ilçede bir taziye ziyareti gerçekleştirdi.


ŞEHRİN ORTAK AKIL İLE YÖNETİLMESİ VURGUSU
Gün boyunca Akhisar’da gezmedik sokak ve cadde bırakmayan Selçuk Özdağ ve ekibi vatandaşın büyükşehir belediyesinden taleplerini dinledi, dertlerine ortak oldu. Daha sonra Akhisar öğretmenevine bir ziyaret gerçekleştiren Selçuk Özdağ ve ekibi burada coşkuyla karşılandı. Öğretmenevinde vakit geçiren öğretmenler ve aileleri Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne alamadıkları konforlu hizmetlerden dolayı ateş püskürdü.


“SAYIN CENGİZ ERGÜN KAFASINA NE ESİYORSA ONU YAPIYOR”
Ziyaret programına Akhisar Muhtarlar Derneği’ni de ekleyen Selçuk Özdağ ve ekibi, burada yaptığı konuşmada; yerel yönetimin önemi ve şehrin ortak akıl ile yönetilmesi gerektiği görüşünün üzerinde durdu. Muhtarların beklentilerini ve taleplerini dinleyen Selçuk Özdağ; “muhtarlarımız bir mahallenin ne sıkıntısı olduğunu, hangi ailenin aç, kimin açıkta olduğunu bilen yereldeki en temel yöneticilerdir. Muhtarlarımızın görüşleri, tespitleri, raporları ve talepleri birinci sırada ele alınması gerekir. Ama görüyoruz ki muhtarlarımızı dinleyen, onlara kıymet veren bir büyükşehir belediyesi yok. Büyükşehir belediyesi karar alırken muhtarlar, dolayısı ile halka sormuyor bile. Sayın Cengiz Ergün kafasına ne esiyorsa onu yapıyor. Bu düzeni biz sonlandıracağız. Muhtarlarımıza soracağız ve ortak akıl ile 17 ilçemize ve Manisa merkeze hizmet götüreceğiz. Öyle kafamıza her eseni yapmayacağız. Büyükşehir Belediyesi babamızın malı değil. Kendi malımız da değil. Büyükşehir belediyesi Manisa halkının malıdır. Belediyeler, Anayasamızın 127. maddesi gereğince ‘mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması’ amacıyla kurulan kamu tüzel kişileridir. Büyükşehir belediyeleri, Anayasanın 127/3. maddesinin deyimiyle ‘özel yönetim biçimindeki mahallî idarelerdir.’ Yani; halkının mahallî müşterek ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan, ‘mahallî idare’ teşkilâtları olarak adlandırmıştır Büyükşehir Belediyeleri. Büyükşehir belediyeleri  kendi il sınırları içerisindeki ilçe belediyeleri arasında koordinasyonu sağlayan, yatırım yapmak zorunda olan; idarî ve malî özerkliğe sahip bir yerel yönetimdir. Kanunlarla verilen görev ve sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan, adaletli hizmet götürmek zorunda olan kurumlardır. Karar organı da yani Büyükşehir Belediye Başkanı da; seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisidir.” Bilgisini verdi.


“CENGİZ ERGÜN’Ü HEP BİRLİKTE UZUN VADELİ BİR TATİLE GÖNDERECEĞİZ”
Selçuk Özdağ, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kibirli bir karakter olduğunu ifade ederek; “Yukarda saydığım bu kadar yetki ile donatılmış bir büyükşehir belediyesi ve başkanı, kendisini seçen halka sırtını dönüyor, burun kıvırıyor, üstten bakıyor, kibirleniyor. Hırsı ise arşa çıkmış. Bu asla kabul edilemez. Zaten Manisa ve Akhisar halkı 31 Mart’ta; kibirden balon gibi şişmiş Cengiz Ergün’ün havasını alacak. Bütün hava sönecek. Cengiz Ergün’ü hep birlikte uzun vadeli bir tatile göndereceğiz. Çok yoruldu. Rakibimiz sonuçta ama, insanız. Ben insanı kim ve ne olursa olsun severim. Seçimde yarışmak başka, insanlık ve nezaket başka. Sayın Cengiz Ergün’ün bu yorgunluğuna ve sağlığının olumsuz etkilenmesine üzülüyoruz. Biraz dinlensin. Kendine gelsin, sağlığına kavuşsun. Yorgunluk sağlıklı kararlar almasına ve sorumluluklarını gereğince yerine getirmesine engel oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ciddi iştir. Bu halka yazık. Koltuk hırsını, bu halkın menfaati için bir tarafa bırakması lazım artık. Büyükşehir Belediye Başkanlığı gibi önemli bir kurum; bıkkınlık ve eğreti bir sorumluluk yaklaşımı ile yürütülemez. Artık Sayın Cengiz Ergün’ün tatile çıkma zamanı geldi” dedi.


“HER MEZHEP TEN VATANDAŞIN OYUNA TALİBİM”
Burada yaptığı konuşmadan sonra Kadın Girişimciler Sokağı’nı ve Pazaryerini  ziyaret eden Selçuk Özdağ, girişimci kadınların çabasını görmekten çok mutlu olduğunu ve umutlandığını ifade etti. Daha sonra Akhisar Alevi Kültür Derneklerini ziyaret eden Selçuk Özdağ, burada fikir alışverişinde bulundu. Selçuk Özdağ; “her mezhep benim için kıymetlidir. Her mezhep ten vatandaşın oyuna talibim. Her mezhep den kişilerle görüşür ve dostluk kurarım. Onlarda beni çok severler. Birbirine gitmeyen, bir birini tanımayan karşısındakini anlayamaz, sevemez. Böylece ötekileştirmeye çanak tutulur. Aleviler kimsenin arka bahçesi değildir. Farklı partilerde olduğumuz gibi, farklı partilere de oy veririz. Tıpkı herkes gibi. Alevi dostlarımızla istişare ettik. Onlarda benim gibi düşünüyorlar. Bundan çok mutlu oldum” dedi.


SELÇUK ÖZDAĞ’A DESTEK SÖZÜ
Daha sonra Roman Hacı İshak Mahallesi ve Derneği’ni ziyaret eden Selçuk Özdağ burada Dernek Başkanı Erdoğan Şener ile görüştü. Dernek Başkanı Erdoğan Şener ziyaret sırasında 31 Mart yerel seçimlerinde Selçuk Özdağ’ı destekleyeceklerini açıkladı. Selçuk Özdağ ziyaretlerinin devamında; Akhisar Ziraat Odası teşkilat yöneticileri ve meclis üyeleri ile bir toplantı yaptı.


VİRA BİSMİLLAH…
Son olarak ta; Akhisar enTV’de Engin Akyüz ile Genelden Yerele Siyaset programının canlı yayın konuğu oldu. Selçuk Özdağ burada yaptığı konuşmada; “Defalarca geldiğim Akhisar,  yıllar öncesine göre daha kötü durumda maalesef. Akhisar’ın kara bahtını değiştirmek için değişime evet diyen hemşerilerime teşekkür ediyorum. Akhisar hak ettiği hizmeti alacak, Büyükşehir Akhisarlılar için gece gündüz çalışacak.  Vira Bismillah…” dedi.

 

Son Güncelleme: 23.02.2024 02:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176