Fenerbahçe, Pendikspor engelini 4 golle geçti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29'uncu haftasında Pendikspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında hata yapmadı.

11 Mart 2024 Pazartesi 11:16
Fenerbahçe, Pendikspor engelini 4 golle geçti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 29'uncu haftasında Pendikspor'u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısında 1-0 geride kalan sarı-lacivertli ekip, ikinci yarıda Mert Hakan Yandaş, Michy Batshuayi (P), Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci'nin attığı gollerle karşılaşmadan 4-1 galiparak ayrılan puanı 76'ya çıkardı ve ilk sıradaki Galatasaray 'ı takibini sürdürdü.

YENİLMEZLİK SERİSİ 18 MAÇA ÇIKTI

F.Bahçe, Pendikspor'u sahasında 4-1 yenerek ligdeki yenilmezlik serisini 18 maça yükseltti. Son olarak 11'inci haftada Trabzonspor sahasında 3-2 mağlup olan sarı-lacivertliler, o gün bu yana ligde oynadığı 18 karşılaşmada 14 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.

SON 4 İÇ SAHA MAÇINDA GERİDEN GELDİ

F.Bahçe, Süper Lig'de son 4 iç saha maçında ilk gollü kalesinde görmesine rağmen karşılaşmaları yenilmeden tamamlamayı başardı. Ligin 23'üncü haftasında MKE Ankaragücü, 27'nci haftada Kasımpaşa ve 29'uncu haftada Pendikspor'a karşı ilk gollü kalesinde gören sarı-lacivertliler, bu maçlardan sırasıyla 2-1, 2-1 ve 4-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe, 25'inci haftadaki Alanyaspor maçında ise 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 öne geçmiş ancak mücadelenin 2-2 bitmesine engel olamayarak sahadan 1 sayıyla ayrılmıştı.

İRFAN CAN KAHVECİ GOLLE DÖNDÜ

Fenerbahçe'de 25 Şubat tarihinde sağ arka alt adalede 2'nci derece yırtık tespit edildi ve bu sayede 4 maçta görev alamayan İrfan Can Kahveci, sakatlığını atlatarak Pendikspor'un kadrosunda yer aldı. Karşılaşmanın 61'inci dakikasında Cengiz Ünder'in oynadığı oyuna dahil olan Kahveci, 90+9'uncu dakikada attığı golle takımın galibiyetine katkıda bulundu. Milli oyuncu, bu sezon ligde 10, toplamda ise 14'üncü kez gol sevinci yaşadı.

FERDİ KADIOĞLU BU SEZON LİGDE SİFTAH YAPTI

F.Bahçe'nin partisinin isimlerinden birisi olan Ferdi Kadıoğlu, bu sezon ligdeki ilk golünü Pendikspor ağlarına yolladı. Sarı-lacivertli ekibin bu sezon ligde 29 maçta 28 parçada oynadığı süre boyunca alan ve bu istatistik özetine ilk 11'inde başlayan Kadıoğlu, Pendikspor'un rakipleri takımının 3'üncü golünü kaydetti. Milli oyuncu, bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri ve grup aşamasında 1'er gol kaydetmişti. Pendikspor karşısında fileleri havalandıran oyuncu, bu sezonki gol sayısını 3'e yükseltti.

KART SINIRINDAKİ OYUNCU SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Fenerbahçe'de Pendikspor karşılaşması sonrasında sarı kart ceza sınırındaki oyuncu sayısı 9'a çıktı. Pendikspor maçı öncesinde Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski ve Rodrigo Becao kart sınırında yer alıyordu. Pendikspor karşılaşmasında listeye Bright Osayi-Samuel, Edin Dzeko, Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür eklendi. Bu oyunculardan herhangi biri 30'uncu haftada oynanacak Trabzonspor karşılaşmasında kart görme halinde 31'inci haftada iç sahada oynanacak olan Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek.

Anahtar Kelimeler:
FenerbahçePendikspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.