Trabzonspor’un Galatasaray karşısındaki mağlubiyeti ilkleri yaşattı

Trabzonspor’un Süper Lig’in 21’inci hafta karşılaşmasında sahasında Galatasaray’a 5-1 mağlup olması ilkleri de beraberinde getirdi. Bordo-mavili takım bu farklı mağlubiyetle lig tarihinde sarı-kırmızılı ekibe karşı sahasında ilk kez kalesinde 5 gol görmüş oldu. Trabzonspor, Süper Lig'de Abdullah Avcı yönetiminde en fazla gol yediği iç saha maçını da yine Galatasaray'a 5-1 mağlup olduğu karşılaşmada oynadı.

22 Ocak 2024 Pazartesi 13:50
Trabzonspor’un Galatasaray karşısındaki mağlubiyeti ilkleri yaşattı

Süper Lig’in 21’inci haftasında sahasında Galatasaray’ı konuk eden Trabzonspor aldığı 5-1’lik farklı skorla ilginç istatistikleri de kayda geçirmiş oldu. Bordo-mavili takım bu mağlubiyetle tarihinde Galatasaray’a karşı sahasında ilk kez kalesinde 5 gol gördü. Galatasaray, Trabzonspor’un sahasında 2003-2004 sezonu (9 Mayıs 2004) 33’üncü hafta karşılaşmasında 4-2 ve 2013-14 sezonu (11 Mayıs 2014 tarihinde) yine 33’üncü hafta karşılaşmasında 4-1 mağlup ederek en farklı skorları elde etmişti. Bordo-mavili takım, Abdullah Avcı yönetiminde en fazla gol yediği iç saha maçını da yine Galatasaray’a 5-1 mağlup olduğu karşılaşmada oynadı. Avcı Trabzonspor’un başında Galatasaray’a karşı çıktığı iki Süper Lig maçını da kaybederek üst üste iki yenilgi almış oldu. Trabzonspor, 3 büyük takıma karşı Galatasaray maçı öncesine kadar sahasında en farklı mağlubiyetini 20 Ocak 2002 tarihinde Beşiktaş’a karşı 5-0’lık skorla almıştı.

YEREL BASIN TEPKİLİ

Öte yandan Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler de Galatasaray’a karşı alınan 5-1’lik skoru tepki içeren başlıklarla okuyucularına aktardı. Trabzon’da yayın yapan yerel gazetelerin başlıkları şu şekilde:
Kuzey Ekspres: Kayıp aranıyor
Taka gazetesi: Tarihi hezimet
Karadeniz gazetesi: Hepiniz tarihe ruhsuz olarak geçeceksiniz
Sonnokta gazetesi: Papara Park’ta kara gece
Günebakış gazetesi: Rezalet

(DHA)

Son Güncelleme: 22.01.2024 14:08
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayTrabzonspor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176