Dare Toptan

Voleybol Milletler Ligi'nde takım sayısı 18'e yükselecek

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), Voleybol Milletler Ligi'nin (VNL) 2025'ten itibaren hem erkeklerde 18 takıma yükseleceğini hem de artık çekirdek ve değişken takımlar olarak ayrılmayacağını açıkladı.

17 Şubat 2024 Cumartesi 16:14
Voleybol Milletler Ligi'nde takım sayısı 18'e yükselecek

VNL'de yapılan bir diğer önemli değişiklik ise; 2024 yılı boyunca VNL'nin 3 hafta boyunca devam edecek lig etabının sonunda hiçbir takım küme düşmeyecek. 2024 Voleybol Challenger Cup'ın kazananları ve Milletler Ligi'ne katılmayan takımların arasında FIVB Dünya Sıralaması'nda üst sıradaki takımlar, VNL 2025 mücadelesine dahil olacak.
2025 yılı çekirdek (core) ve değişken (Challenger) takım istatistikleri kaldırılacak ve hem erkeklerde hem de yarışmalarda final sıralamasında alt sıradaki takım küme düşecek ve bir sonraki VNL sıralamasında dünya sıralamasında en üst sırada takım kalacak.

VNL'de yapılan diğer şekillerde şu şekilde:
Katılımcı takımın büyümesiyle birlikte, ön eleme aşamasının yeni bir yapısı olacak. Şu anda olduğu gibi onun takımı onun haftasında 4 maç olmak üzere 3 hafta boyunca toplam 12 maç oynayacak. Ancak onun haftası altı takımla üç farklı sahada oynanacak üç grup olacak. Müsabaka günlerinin sayısı haftada altıdan beşe düşecek.
Oyuncular ayrıca bir haftalık dinlenmeden de faydalanacak. Erkekler müsabakasında ikinci haftadan sonraki hafta boyunca iki cinsiyet (kadın-erkek) için VNL organizasyonu yapılmayacak.
Yeni formatta, ön eleme aşamasında toplam 216 maç yapılacak ve bu iki cinsiyette (kadın-erkek) çeyrek final, yarı final ve şampiyonluk maçları dahil olmak üzere sezon başına toplam maç sayısı 232'ye çıkacak. Final etabının biçiminde herhangi bir değişiklik olmayacaktır.
Sadece VNL'de 2028 yılında Los Angeles Olimpiyat Oyunları ile uyumlu olması için henüz belirlenmemiş yoğunlaştırılmış bir format tamamlandı. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Voleybol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.