Bornova'da 2'nci Halk Dansları Festivali için gün sayıyor

BORNOVA Belediyesi 2'nci Bornova Halk Dansları Festivali'ne hazırlanıyor. Büyükpark, Çamdibi ve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yapılacak olan etkinlikler, 1 Haziran'da başlayacak. 4 gün sürecek festival boyunca sergiden panele, tanıtım stantlarından dans gösterilerine ve konsere kadar birçok etkinlik Bornovalılar ile buluşacak.

29 Mayıs 2023 Pazartesi 10:52
Bornova'da 2'nci Halk Dansları Festivali için gün sayıyor

Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Ege Kültür Derneği, İzmir Turizm Folklor Derneği, İzmir Folklor Derneği, Ege Üniversitesi Mezunlar Derneği, Bornova Sanat Halk Oyunları Derneği, Bornova Karadeniz Kültür Derneği, Çamdibi Balkan Halk Oyunları ve Ege Per Dans iş birliğiyle hazırlanan festival, 1 Haziran'da saat 12.00'de Büyükpark'ta kültür stantları açılışıyla başlayacak. Stantlar festival boyunca açık kalacak Akşam ise Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Halk Oyunları Gösterileri ve 'Sandık Kokusu' ile 'Balkanlar Fotoğraf Sergisi'ne ev sahipliği yapacak. Saat 20.00'de 'İzmir Balkan Göçmenleri Geleneksel Dans Kültürü' paneli, saat 21.00'de ise 'Balkanlar'dan Anadolu'ya Türk Halk Müziği Konseri' Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.
 
Çocuklar için de özel etkinliklerin yer alacağı festivalin ikinci günü renkli görüntülere sahne olacak. 2 Haziran akşamı festivale katılan tüm dernekler, halk dansları kostümleri ile bando eşliğinde yapılacak olan kortej yürüyüşünde yer alacak. Büyükpark içinde başlayacak olan yürüyüşün ardından Ayfer Feray Açık Hava Tiyatrosu'nda dans gösterileri yapılacak. Halk oyunları gösterileri 3 Haziran'da akşamı Çamdibi Atatürk Parkı'nda, 4 Haziran akşamı ise Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda Bornovalılar ile buluşacak.

Tüm Bornovalıları festivale davet eden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizim görevimiz. Bu bilinçle kültürümüzün en önemli öğelerinden biri olan halk oyunlarımızı düzenlediğimiz festivalle hatırlatıyoruz" dedi.(DHA)
 

Son Güncelleme: 29.05.2023 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.