Bülent Kar: "Herhangi bir parti, güvenilir bir adayla kazanabilir"

Manisa'nın eski belediye başkanlarından Bülent Kar, yaklaşan yerel seçimler öncesinde artısı ve eksisi ile belediye hizmetlerini, seçimde yaşanabilecek sürpriz gelişmeleri, adayların taşıması gereken özellikleri ve tüm merak edilenleri Dare Medya'ya anlattı.

14 Ekim 2023 Cumartesi 14:16
Bülent Kar: "Herhangi bir parti, güvenilir bir adayla kazanabilir"

Manisa'nın eski belediye başkanlarından Av. Bülent Kar, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yaşanan gelişmeler ışığında merak edilenleri ve düşüncelerini Dare Medya muhabirine anlattı. Belediyecilik adına ortaya koyduğu başarılı hizmet ve çalışmaların tecrübesine dayalı olarak bugün gelinen noktayı değerlendiren Bülent Kar, artısı ve eksisi ile belediye hizmetlerinden seçimde yaşanabilecek sürpriz gelişmelere, belediye başkan adaylarının taşıması gereken özelliklerden siyasi partilerin dikkat etmesi gereken uygulamalara kadar pek çok konuda değerlendirmede bulundu. Tecrübeli belediyeci Bülent Kar, "Öncelikle şunu söylemeliyim; Manisa'nın büyükşehir olmasını önemsiyorum ve destekliyorum, çünkü ilçelerle birlikte bir potansiyel ortaya çıkıyor" dedi. Bülent Kar açıklamasını şöyle sürdürdü: "Merkez ve ilçelerin tek elden yönetilmesinin avantajları, faydaları oluyor. Bu anlamda büyükşehirin en büyük hizmeti arıtma tesisleri olmuştur, bir çok ilçe bunu tek başına yapamaz, başaramazdı. Ancak Manisa merkez için aynı şeyi söylemek mümkün değil, yeterli ve gerektiği kadar yatırım yapılmadı. Küçük dokunuşlarla çözülebilecek trafik sorunu ile ilgili bir çalışma yapılmadı, yeni otogar kavşağı çok basit bir yatırım, ama önemli bir sorunu ortadan kaldıracakken çözümlenmiyor, hemen yanında Turgutlu yolu bitirilemedi. Üstelik belediye iktidar ortağı, yani Devlet-Belediye işbirliği olduğu halde bu çalışmalar yapılmadı, tabi bu kişilerle ilgili. Ankara 81 ille ilgileniyor, siz gidip Ankara'da mesai harcamazsanız hiç bir işiniz yapılmaz. Ben iktidar partisi belediye başkanı olduğum halde ayın en az iki günü Ankara'da bu işleri takip ederdim. Karayolları, Devlet Demiyolları ve benzeri her yere gidip bire bir görüşmeniz gerekiyor."


"VAR OLAN PROJELER BİLE TAKİP EDİLMİYOR"

Bülent Kar, kendi döneminde hazırlanan, ancak daha sonrasında takip edilmesi gereken projelerin iyi değerlendirilmediğini ifade ederek şu bilgileri verdi: "Örneğin bizim zamanımızda hazırlanan İZBAN projesi için çalışma başlatmıştık, Menemen'den İZBAN'a bağlanabilir, İzmir'de bir çok yere ve havaalanına daha rahat gidebilirdik, bu proje hala var, ama ilgilenen yok. Biz zamanında projeye eklettik, ihale edilip yapılması gerekiyordu, yani proje var, ama ilgilenen yok, hizmet yönünden eksik kalındı. Yine Öğretmenevi'nden eski Cider Yağ Fabrikası önünden geçip Menemen yoluna bağlanacak hatta yıllar önce bitebilecek çalışma yarım kalmış durumda. Bunlar yıllar önce tamamlanmalıydı."


"ENTERESAN BİR DÖNEM YAŞIYORUZ"


Siyasette enteresan bir dönem yaşandığını ifade eden Bülent Kar, nedenini şöyle anlattı: "Hiç beklemediğimiz bir partiden, hiç tahmin etmediğimiz bir isim seçimi kazanabilir. Çünkü insanlar bir güvensizlik yaşıyor. Seçimde parti önemli, insanlar taraf olduğu partiye oy veriyor, parti gücü olmadan seçimi kazanmak mümkün değil, tabi yerel seçimlerde kişi ismi öne çıkıyor, ancak kişiler yüzde 10-20 arası katkı sunabiliyor. Şu an vatandaş herkese kızgın, ekonomik nedenlerle AK Parti'ye, iyi muhalefet yapamadığı için CHP'ye ve diğerlerine de kızgınlık var. Yani bu anlamda partisi ne olursa olsun, halkın güvenini kazanmış bir kişi seçimi çok rahat kazanır."


"ADAYLIK İÇİN ADIM GEÇİYOR"


Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, belediye başkanlığı yaptığı dönemdeki başarılı çalışmaları ve belediyecilikteki tecrübesi nedeniyle adının aday olarak geçtiğini belirten Bülent Kar, şunları söyledi: "2004 yılında belediye başkanı seçildiğinde rakiplerim Adil Aygün ve Orkun Şıktaşlı'nın oylarının toplamından daha fazla oy almıştım. O dönemde Manisamız için çok güzel çalışmalar yaptık. Bugün de ortaya koyduğumuz hizmetler takdir ediliyor. Bu takdir doğrultusunda adım adaylar arasında geçiyor ve bir teveccüh gösteriliyor. Özellikle Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik'in aday olmayacağını açıklamasının ardından adım çok konuşuldu ve hala gündemde tutuluyor. Konu belediye başkanlığı olunca akla gelen isimlerdenim. Tabi kesinleşmiş bir karar yok. İttifakların ne olacağı bekleniyor. Cengiz Ergün MHP-CHP ittifakı ve sonrasında MHP-AK Parti ittifakı ile başkan oldu, demek ittifaklar önem taşıyor. İttifak adına başkan adaylarını da genel başkanlar belirliyor, onun için diğer konuşulan her şey spekülatif oluyor. Ergün'ün bu dönem işi zor, ilçeleri bilmiyorum, ama merkezde yıpranmışlığı var, gerekli yatırımları yapamadı, halkı ilgilendiren genel sorunları çözemedi, eli zayıfladı, karşısına güçlü bir aday çıkarsa işi zor olacak."


"GENÇLERE YER VERİLMELİ"

Bülent Kar, önümüzdeki dönem artık genç adayların meydana çıkması gerektiğini de söyledi. Kar, "Artık siyaset sahnesinde ve belediyecilik hizmetlerinde gençlerin yer alması gerektiğine inanıyorum. İyi yetişmiş, iyi eğitim görmüş, çok büyük işletmelerin, fabrikaların genel müdürlüğü görevinde bulunan 35-45 yaşlarında gençler var. Bilgili, eğitimli ve enerjikler, onların belediyecilik hizmetlerine talip olmaları veya onlara teklif sunulması gerekiyor. Ben onlarla çok güzel hizmetler verilebileceğine inanıyorum."


DARE MEDYA HABER MERKEZİ ÖZEL HABER

Anahtar Kelimeler:
Bülent KarManisaAday
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.