MCBÜ'den riskli binalara akademik değerlendirme

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen, birçok yönü ile Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan il genelindeki 600 bin bağımsız bölümün ücretsiz olarak yapılan bina risk değerlendirme çalışmalarında gelinen aşama düzenlenen toplantıyla ele alındı. 

19 Ekim 2023 Perşembe 12:56
MCBÜ'den riskli binalara akademik değerlendirme

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde hayata geçirilen ve birçok yönü ile Türkiye’de bir ilk olma özeliği taşıyan bina risk değerlendirme çalışmalarıyla alakalı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yürütülen çalışmalarda Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde 13 bin bina ve 100 bin bağımsız bölümün yerinde incelemesinin yapıldığı belirtilirken, Yunusemre’de bulunan 40 bin bağımsız bölümün risk değerlendirmesinin tamamlandığı ifade edildi. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ünsel Gökçe, MCBÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Yapı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Doç. Dr. Mehmet Bakır Bozkurt ile Araştırma Görevlisi Dr. Taha Yasin Altıok yer aldı. Bina risk değerlendirme çalışmalarında gelinen nokta hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Ali Demir, Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde yürütülen çalışmalarda yaklaşık 13 bin bina ve 100 bin bağımsız bölümün yerinde incelemesinin MCBÜ akademisyenleri ve Manisa İMO tarafından sürece dahil edilen inşaat mühendisleri tarafından yapıldığını ve şu ana kadar Yunusemre’de bulunan 40 bin bağımsız bölümün risk değerlendirmesinin tamamlandığını dile getirdi. Toplantıda Yunusemre ilçesinde çalışmalar tamamlandıktan hemen sonra Şehzadeler ilçesinde risk atama çalışmalarının gerçekleştirileceği, ardından tüm ilçelerde planlanan program dahilinde bina risk değerlendirme çalışmaların yapılacağı ifade edildi. Birçok yönü ile Türkiye’de bir ilk olan proje çerçevesinde il genelindeki 600 bin bağımsız bölümün ücretsiz olarak bina risk değerlendirme çalışmalarının yapılacağının ifade edildiği toplantıda, Manisa genelindeki yapılarla ilgili önemli verilerin elde edileceği bilgisi verildi. 


DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 19.10.2023 12:57
Anahtar Kelimeler:
BinalarRiskliMCBÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176