Japonya' da Sakurajima Yanardağı patladı

Yerel bir hava gözlemevi, Kagoshima Eyaletindeki Sakurajima'da Çarşamba günü bir yanardağ patladığını ve dumanların 2020'den bu yana ilk kez zirve kraterinin 5.000 metre üzerine çıktığını söyledi.

15 Şubat 2024 Perşembe 12:47
Japonya' da Sakurajima Yanardağı patladı

Valilik hükümeti, herhangi bir yaralanma veya binalarda hasar olduğuna dair herhangi bir rapor gelmediğini belirtirken, Kagoshima Meteoroloji Ofisi volkanik aktivite alarm seviyesini üçte tutarak insanları yanardağa yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Japonya Meteoroloji Ajansı Kumamoto, Miyazaki ve Kagoshima vilayetlerinin bazı bölgelerine volkanik kül düşeceğini tahmin ediyor.

Patlayıcı patlama Minamidake kraterinde saat 18.33 civarında meydana geldi ve aynı kraterde meydana gelen patlamadan bu yana duman bulutları ilk kez 9 Ağustos 2020'den bu yana 5.000 metreye yükseliyor.

Yerel meteoroloji ofisine göre kayalar 1.000 ila 1.300 metre kadar uçtu ancak hiçbir piroklastik akıntı oluşmadı.

Ofis, Salı akşamı dağda tespit edilen şişkinliğin patlama nedeniyle azaldığını söyledi. (thejapantimes.com)

Anahtar Kelimeler:
SakurajimaJaponya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.