Avustralya’da bıçaklı saldırı; ölü sayısı saldırgan dahil 7

Avustralya’da polis, alışveriş merkezinde bugün meydana gelen bıçaklı saldırıda ölenlerin sayısının saldırgan dahil 7’ye yükseldiğini teyit etti.

13 Nisan 2024 Cumartesi 17:38
Avustralya’da bıçaklı saldırı; ölü sayısı saldırgan dahil 7

Avustralya’nın Sydney kentindeki Westfield alışveriş merkezinde bugün meydana gelen bıçaklı saldırıda, saldırgan dahil 6 kişi yaşamını kaybetti. Polis basın açıklamasında biri bebek olmak üzere 'birkaç yaralının' hastanede tedavi gördüğünü belirtti.

Sydney’in doğusundaki Westfield alışveriş merkezinde bir kişinin çevredekilere bıçakla saldırdığı ve saldırgan dahil 6 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Polis Müdür Yardımcısı Anthony Cooke, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında saldırganın yakınlarda bulunan bir kadın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini belirterek “(Kadın polis) Ona yetişmek için hızla arkasından yürümeye devam ederken, beşinci katta saldırgana yetişti. (Saldırgan) döndü, yüz yüze geldiler ve bıçağını kaldırdı. (kadın polis) silahını ateşledi ve saldırgan şimdi ölü” dedi. Saldırganın tek başına hareket ettiğini belirten polis, saldırının nedeni hakkında bilgi vermedi.

Polis konuyla ilgili bugün "Suçlu da dahil olmak üzere ölenlerin sayısı toplam yediye yükseldi" açıklamasını yaptı. Polis ayrıca basın toplantısı yapacaklarını belirterek “Polis Müdürü Karen Webb, bugün Sidney'in Doğu Banliyölerinde 6 kişinin ölümcül şekilde bıçaklanması ve bir adamın, polis tarafından vurulmasının ardından medyaya basın açıklaması yapacak” ifadelerini kullandı. (DHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.