Diyanet'ten seçmeli derse özel teşekkür

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023-2024 yeni eğitim-öğretim yılında 5. ve 9’uncu sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Peygamberimizin Hayatı” seçmeli derslerini tercih eden öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini açıkladı

07 Eylül 2023 Perşembe 10:09
Diyanet'ten seçmeli derse özel teşekkür

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan “Dersimi Seçiyorum Kur’anımı Alıyorum” projesini açıkladı.

Başkan Erbaş proje kapsamında, 5. ve 9’uncu sınıflarda “Kur’an-ı Kerim” ve “Peygamberimizin Hayatı” seçmeli derslerinden en az birini tercih eden öğrenciye Kur’an-ı Kerim hediye edeceklerini belirtti.

Sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunan Başkan Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

“Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim; Allah’ın yeryüzüne en büyük nimetidir. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberidir, kalplere şifadır, müminlere rahmettir. Bizlere ‘iyi insan’ olmayı öğretir ve sevgili Peygamberimiz (s.a.s.); Kur’an’ı bize getiren, öğreten ve yaşanan bir hayata dönüştüren en büyük öğretmendir, alemlere rahmet olarak gönderilmiştir, güzel ahlakın en güzel örneğidir.

Bunun için okullarımızda ‘Kur’an-ı Kerim’ ve ‘Peygamberimizin Hayatı’ derslerini seçen öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bu dersleri seçmesini her öğrencimize önemle tavsiye ediyorum. Bu dersi seçen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’lerini biz hediye edeceğiz inşallah. (İGFA)

Son Güncelleme: 07.09.2023 11:15
Anahtar Kelimeler:
Ali ErbaşDiyanet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.