Bakan Bolat: Bu yıl boyunca ihracatçı sayımızı 150 bine çıkaracağız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ümitimiz ki yine bölgede, dünyada büyük jeopolitik gerilimler, savaşlar, başlangıçlar olmasın. Bu yıl sonuna kadar ihracatçı sayımızı da 150 bine çıkaracağız. Yılda ortalama yüzde 7'yi buldu. lik bir artış var. Geçen yıl 138-139 bin ihracatçımız vardı. Bu yılı da 150 bin ihracatçıyla kapatacağız" yardımdan yararlandık.

21 Şubat 2024 Çarşamba 13:21
Bakan Bolat: Bu yıl boyunca ihracatçı sayımızı 150 bine çıkaracağız

Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası açılış töreni Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'ın sunumuyla Ümraniye'de gerçekleşti. Açılış töreninde Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı ve Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik, Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da katıldı. Bakan Bolat programında bir konuşma gerçekleştirdi.

"EXİMBANK'IN SERMAYESİ 7 AY İÇERİSİNDE ÜÇÜNCÜ DEFA ARTIRILMIŞ OLDU"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yeni genel müdürlük yapısının raporlama da Eximbank için yeni bir ferahlık, yeni bir büyüme, yeni bir atılım olacaktır. Eximbank'ın büyümesi, gelişmeleri ihracatçılarımızın, ihracatımızın büyümesi ve gelişmeleri anlamına gelir. Yeni genel müdürlük evine geçiş yıl içerisinde bankanın insan kaynağında yüzde 50'ye yakın bir artış anlamına gelen gelecek demektir. Yeni faaliyetlerle ve büyüme ile yeni insan gelirleri da ortaya çıkıyor. Eximbank bu yeni genel müdürlük binasıyla gelenleri çok güzel, normal bir şekilde karşılanmış olacak. Türk Eximbank'ın 2022 yılında ihracatımıza aşağı yukarı 45 milyar dolarlık destek hizmetleri sunuyor. 2023 yılında 42 milyar dolarlık bir destek sunmuştu.Umarım bu yıl 50 milyar dolarlık bir destek hedeflenmiştir.Eximbank'ın sermayesi temmuz bu yana 7 ay içerisinde üçüncü defa artırılmış oldu.Bugün biz iki müjdeyi anlıyoruz. Hem güzel hem de geleneksel yeni binaya geçiş, hem de Eximbank'ın sermayesi 11,8 milyar lira artırılarak 35 milyar 700 milyon liraya çıkarılmış oldu. Bu 11,8 milyar lira sermaye kazancının anlamı 120 milyar lira ilave kredi imkanı demektir. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.

"HİZMET İHRACATIMIZDA 100 MİLYAR DOLARLA KAPAMIŞTI"

Günün devamında geçmişin yıllık ihracatta paylaşan Bakan Bolat, "1973'ten bu yana 50 yıl geçti. O zaman yıllık 1 milyar doları anca geçiyordu. 1987 Ekim'de ihracatta aylık 1 milyar doları geçti. Bayram devam ediyordu. Artık günlük 1 milyar dolar ihracat yapıyor İnşallah hedefimiz 2030 yılına kadar günlük 1 milyar büyüme ortalamalarını yakalamaktır.Bunu da Türkiye İhracatçılar Meclisi'ndeki ihracatçılarımızla birlikte ihracatçılarımızla, Dış İlişkiler Ekonomik Kurulu'ndaki ihracatçılarımızla, Sanayi ve Ticaret Odalarında, sivil toplumdaki ihracatçılarımızla beraberlik tarihleri. bundan sonra da umarım daha başarılı olurduk. 2022 yılı 255,8 milyar dolarlık mal ihracat hedefiyle kapatmıştık.Dün sonuçta 257,6 milyara ulaştık.Yani 50 milyar dolar artırdık yıllık kazancımızı.Hizmetimiz boyunca 100 milyar dolarla kapatmıştı. Orada da hedefimiz 110 milyar dolar, mal ihracatında hedefimiz ise 267 milyar dolar. Şu anda iki aylık performansımız bu hedefin başarıya ulaşılacağını göstermektedir. Ümit ederiz ki yine bölgede, dünyada büyük jeopolitik gerilimler, savaşlar, gelişmelerin olması. Allah korusun böyle şeylerin ortaya çıkması. Bugün şu anda bu konumda iyi olabiliriz. Bu yıl boyunca ihracatçı sayılarımızı da 150 bin çıkaracağız. Yılda yüzde ortalama 7'lik bir artış var. Geçen yıl 138-139 bin civarında ihracatçımız vardı. Bu yılı da 150 bin ihracatçıyla kapatacağız" ifadesini kullandı. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
Bakan BolatBolatIhracat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.