MİT'ten PKK'ya üst düzey darbe! Muhammed Azo öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Derik tugay sorumlusu 'Şibli Derik' kod adlı Muhammed Azo'yu Suriye'de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

28 Ekim 2023 Cumartesi 09:50

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, geçen yıl MİT tarafından hedef alınan Muhammed Azo, operasyondan yaralı olarak kurtuldu. Tedavi edilmek üzere terör örgütü PKK/YPG tarafından yurt dışına gönderildiği belirlenen terörist Azo'nun, Suriye'nin kuzeyindeki Derik'e döndüğünün belirlenmesi üzerine harekete geçildi. Terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Derik tugay sorumlusu Azo, Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.
 

Terörist Muhammed Azo, Şırnak/Cizre-Silopi yolu üzerindeki 1'inci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Yakacık Karakolu'na 2 Şubat 2022'de düzenlenen ve terhisine 20 gün kala er Tarık Tarcan'ın şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı saldırının faili olarak aranıyordu. 
 

Ayrıca Muhammed Azo, terör örgütü içinde sözde tugay sorumlusu olarak görev yaparken 7 Eylül 2022'de Suriye'nin kuzeyindeki Derik'te, 250 PYD/YPG'li teröristin ABD ile katıldığı ortak tatbikatın koordinasyon sorumlusu olarak görev almış ve ABD askerleri ile samimi pozlar vermişti.

(DHA)

Son Güncelleme: 28.10.2023 11:28
Anahtar Kelimeler:
Operasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.