AYM Can Atalay’a ikinci kez “hak ihlali” kararı verdi

AYM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal başvurusunu görüştü. Atalay'ın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edildiğine karar verildi.

21 Aralık 2023 Perşembe 13:20
AYM Can Atalay’a ikinci kez “hak ihlali” kararı verdi

Kurul, Gezi Parkı davasından tutuklu bulunan Can Atalay’a ikinci kez “hak ihlali” kararı verdi.

DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre AYM Genel Kurulu kararında şöyle denildi:

“Anayasa’nın 67. Maddesinde güvence altına alınan seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile 19. Maddesinde güvence altına alınan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının üç karşı oy ve oyçokluğu ile ihlal edildiğine karar verilmiştir.”

Can Atalay hakkında verilen karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Yüksek Mahkeme Can Atalay’a 100 bin TL tazminat verilmesine hükmetti.

Öte yandan AYM, daha önce verilen hak ihlali kararını uygulamayan Yargıtay üyeleri hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmayacak.

Can Atalay’ın avukatı Akçay Taşçı, AYM kararını uygulamayan Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmamasını eleştirdi:

“Evet ihlal kararı çıkacağını bekliyorduk. Ama ‘AYM kararları uygulanmasa da olur’ diyen AYM üyesi olacağını düşünmüyordum. Hem de üç tane. Valla helal olsun, ne diyeyim”

Son Güncelleme: 21.12.2023 13:44
Anahtar Kelimeler:
Hak IhlaliCan AtalayAym
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176