Ali Suat Ertosun: Sanayinin tarımı yok etmesine izin vermeyeceğiz

Manisa Dostlar Meclisi'nin 2'nci buluşmasına konuk olarak katılan Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Çevre Derneği Başkanı Ali Suat Ertosun, sanayi yatırımlarının tarım alanlarını yok etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

19 Ekim 2023 Perşembe 13:23
Ali Suat Ertosun: Sanayinin tarımı yok etmesine izin vermeyeceğiz

Manisa Dostlar Meclis, 2'nci yılında Manisa başta olmak üzere ülke gündemiyle ilgili toplantılarına devam ediyor. Çakra’da düzenlenen programda HSYK eski üyesi, emekli hakim Ali Suat Ertosun, Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Çevre Derneği'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Manisa Dostlar Meclisi Sözcüsü Cihan Canuyar, Manisa’nın marka kent olması için Dostlar Meclisi olarak bu tür programlara önem verdiklerini ifade etti, Ali Suat Ertosun’a teşekkür etti. 

"TARIM ALANLARININ YOK EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ali Suat Ertosun, “Manisa’da büyük bir su sorunu var. Bu sorun Türkiye’nin en önemli sorunların başında geliyor. Artık suyu yer altından 292 metreden çıkarmaya çalışıyoruz" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yıllardır Manisa Ovası'nı besleyen Gediz Nehri’nin durumu ortada. Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya. Gediz ile ilgili sürekli toplantılar yapıldı, ama ortada Gediz’i kurtaracak bir sonuç yok. Gediz’i bitirenlerin başında sanayiler geliyor. Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nü imara açmaya çalıştılar. Bunun mücadelesini verdik. İmara açılmaması konusunda başarılı olduk. Ama bu ne kadar devam eder, onu bilmiyoruz. Bunun yanında Muradiye Orman Fidanlığı’nı büyük bir otomotiv yatırımı için kullanacaklardı. Manisa OSB 7'nci kısma kadar geldi. Muradiye Orman Fidanlığı’nın sanayi alanı olarak kullanılmasına karşıyız. 1009 dönüm bir arazi bulunuyor. Türkiye’nin en büyük orman fidanlıklarından biri konumunda. Biz OSB’lerin verimli tarım alanları üzerine kurulmasını kabul etmiyoruz. Ovanın en güzel yerine sanayi alanı kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’de tarım can çekişiyor. Manisa’nın nüfusu artıyor. Bu şehir OSB’leri artık kaldıramıyor. Sanayi alanları verimli tarım sahalarına yapılmamalıdır. Tarım alanları dışındaki alanlara yapılmalı. Muradiye Orman Fidanlığı ve Bağcılık Araştırma Enstitüsü gibi alanların yok olmaması için Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Çevre Derneği'ni kurduk. Dernek olarak birçok dava açtık, birçok davayı kazandık. Çevrenin korunması için mücadelemiz devam edecek."

DARE MEDYA HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.