Kadın astsubaylar, Şırnak’ın köylerinde KADES’i anlattı

Şırnak’ta 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği’nde görevli kadın astsubaylar, köylerde Kadın Destek Uygulamasını (KADES) anlattı.

25 Kasım 2023 Cumartesi 13:20
Kadın astsubaylar, Şırnak’ın köylerinde KADES’i anlattı

İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla köylerde ev ev gezerek, bilgilendirme çalışması yaptı. Kadınların cep telefonlarına KADES uygulamasını indiren ekipler, acil durumla karşı karşıya kalmaları halinde, konum bilgisini açıp ardından uygulama ekranındaki ‘Acil Destek’ butonuna dokunarak, ihbar gerçekleştirilebileceklerini söyledi. Ekiplerin yaptığı çalışmada 36 köyde, kadın ve erkeklerden oluşan 11 bin kişi bilgilendirildi, 950 kadının telefonuna KADES uygulamasını yüklendi.
İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Üstçavuş İlknur Susuzlu, Kaymakam Çeşme köyü taziye evinde kadınlarla bir araya gelerek, ısrarlı takip ya da taciz gibi acil durumlarla karşılaşan kadınların uygulama sayesinde tek tuşla güvenlik güçlerine ulaşabileceğini söyledi.
KADES hakkında bilgilendirilen kadınlardan Asiye Acet, bugüne kadar uygulamayı bilmediğini belirterek, “Komutanlar bizim için köye geldi. KADES uygulamasını artık biz de biliyoruz. Şiddet durumunda artık ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Şiddet durumunda KADES uygulamasından veya 112 ile 183 numaralarını arayacağız. Bir kadın şiddete maruz kaldığında nereyi aramamız gerektiğini biliyoruz” dedi. (DHA)

Son Güncelleme: 25.11.2023 14:07
Anahtar Kelimeler:
şırnakKadınKades
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.