Şehzadeler Belediyesi Libya'ya yardım elini uzattı

Şehzadeler Belediyesi,  sel felaketi sonrasında çevresel sıkıntılarla karşı karşıya kalan Libya'ya yardım elini uzattı.  

14 Eylül 2023 Perşembe 11:22
Şehzadeler Belediyesi Libya'ya yardım elini uzattı

Şehzadeler Belediyesi, Libya'da halk sağlığı ve hijyeni için önemli bir ihtiyaç durumunda olan çöp konteyneri eksiğini gidermek için harekete geçti ve AFAD koordinasyonunda bölgeye ulaştırılmak üzere çöp konteyneri desteğinde bulundu. Konteynerler Libya'ya ulaştırılmak üzere Alsancak Limanı'na götürüldü. Libya'da meydana gelen sel felaketi, çevresel sorunları da tetikledi ve hijyen koşulları ülkede zorlaştı. Şehzadeler Belediyesi, bu olumsuz etkilere karşı çözüm sunmak ve Libya'daki insanlara destek olmak amacıyla çöp konteynerleri gönderme kararı aldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik , bu insani yardım çabasının Libya halkının yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve çevre temizliğini desteklemeyi amaçladığını belirterek şunları söyledi: "Libya'da yaşanan felaket sonrası temiz su ve hijyen sorunları daha da önemli hale geldi. Biz, Libya halkının yanında olmaktan gurur duyuyoruz ve bu çöp konteynerleriyle bu zorlu dönemde yardım eli uzatmaktan mutluluk duyuyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile temin ettiğimiz konteyneri  ülkeye ulaştırmak üzere Alsancak Limanı'na ulaştırdık". Şehzadeler Belediyesi'nin Libya'ya gönderdiği konteynerler, bölgedeki çevresel koşulları iyileştirmeye ve toplumun sağlığını korumaya katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu adım, insani yardım çabalarının bir parçası olarak Şehzadeler halkımım Libya'daki insanların yanında olduğunu gösteriyor. Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuş binlerce kişi bu felakette hayatını kaybetmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.