Türkiye'de bir ilk; Zonguldak'ta maden suçları soruşturma büroları kuruldu

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, kaçak maden ocakları suçları, yaralanma ve ölümlerle dolu iş kazalarının sıklıkla yaşanması nedeniyle, olayların daha iyi soruşturulması amacıyla 'Maden Suçları Soruşturma Bürosu' kuruldu.

19 Şubat 2024 Pazartesi 16:15
Türkiye'de bir ilk; Zonguldak'ta maden suçları soruşturma büroları kuruldu

Türkiye'nin önemli kömür madeni ocaklarını barındıran Zonguldak'ta Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Maden Suçları Soruşturma Bürosu' kurdu. Kurulan büro, kentte, sıklıkla yaşanan yaralanmalı ve sıra ölümlü maden kazalarının yanı sıra kaçak maden ocaklarıyla ilgili soruşturmaları da yürütecek. Büronun geliştirilmesiyle yapılan ve madencilik kaynaklı suçlara yönelik soruşturma yürütülen Cumhuriyet savcıları ile kolluk güçlerinin koordineli şekilde çalışması, soruşturmaların da daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi planlanıyor. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan belirtilerek, büronun bu alanda Türkiye'de ilk olduğu ifade edildi. (DHA)

Anahtar Kelimeler:
ZonguldakTürkiyeMaden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.