7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı artıyor: Bin 498 kişi yaşamını kaybetti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen depremde can kaybı bin 498'e yükseldi. Yaralı sayısı ise son verilere göre 8 bin 533 kişi.

06 Şubat 2023 Pazartesi 18:10
7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı artıyor: Bin 498 kişi yaşamını kaybetti

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye'nin güney ve doğusunda da hissedilen depremde son açıklamaya göre can kaybı 1498'e yükseldi. Yaralı sayısı 8 bin 533.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 kenti etkileyen 7.7'lik depremde ölü sayısı 1498'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 8 bin 533.

AFAD Başkanı Yunus Sezer "Depremin ardından 130 artçı deprem oldu. Bölgede 15 bine yakın arama kurtarma personeli görevlendirilmiş durumda" diye konuştu. AFAD deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Vatandaşlarımız, buradan vereceğimiz resmi bilgiler dışında hiçbir bilgiye itibar etmesin" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'dan deprem bölgesine gitmek üzere 16 uçak, 2 bin 647 personel ve 311 iş makinesinin yola çıktığını açıkladı.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'umuzdan deprem bölgesine; 16 uçak ve 2 bin 647 personelimiz ile Bölge Müdürlükleri, Büyükşehir ve İlçe Belediyelerince gönderilen 311 iş makinesi yolda" ifadelerini kullandı.

'Tsunami tehlikesi yok'

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır" denildi.

KAYNAK - HALK TV

Anahtar Kelimeler:
DepremMaraş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176