AK Partili Bursalı "Türkiye Yüzyılı İzmir’in Yüzyılı olacak”

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnam Bursalı İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılında bir kutlama mesajı yayınladı. Bursalı'nın mesajı şöyle ;

08 Eylül 2023 Cuma 15:38
AK Partili Bursalı "Türkiye Yüzyılı İzmir’in Yüzyılı olacak”

Tam 101 yıl önce, tam bağımsızlıkla sonuçlanan mücadelenin başlangıcında yaşanan işgal ve haksızlıklar, İzmir halkının sabrını tüketmişti. Türk milleti için artık topyekün uyanma, mücadele etme vakti gelmişti.
Başkomutanından aldığı “Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir. İleri!” emri sonrasında Türk ordusu destansı mücadelesini tüm dünyaya göstermişti. Bu mücadeleyle gelen zafer, aynı zamanda Türk askerinin kurtuluş özleminin de sembolü olmuştu.
9 Eylül, 26 Ağustos 1071’de Anadolu topraklarına vurulan Türk mührünün hiçbir güç ve ittifak tarafından çözülemeyeceğini 850 yıl sonra bütün dünyaya ilan eden bir ders, bir bağımsızlık simgesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk kuruluşun da yine bu topraklardan, İzmir’den başlayacağını, ilk Türkiye İktisat Kongresi’ni burada toplayarak göstermişti. 
Kurtuluşun ve kuruluşun sembolü olan İzmir, 101’inci yılında Türkiye Yüzyılı’nın da sembolü olmaya namzettir.
İzmir’in elde ettiği bir asırlık birikim, Milli Mücadele kahramanlarının bizlere emanetidir. Bu emaneti daha da yükseğe taşımak, halkımızın kazanımlarını artırmak bizler için bir namus borcudur. AK Parti olarak 22 yılda sadece İzmir için değil, bu topraklarda yaşayan tüm vatandaşlarımız için hiç durmadan yorulmadan çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz.
101 yıl önce İzmir’de İktisat Kongresi ile küllerinden doğan devletimiz bugün 2053’e, 2071’e emin adımlarla, güçlenerek ilerlemekte. 
Türkiye’nin iktisadi kalkınması için İzmir yine kilit taşı olacaktır. 
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yeniden şahlanışa geçecek olan ekonomimiz için İzmir, itici güç olacaktır.
Türkiye’ye Yüzyılı, İzmir’in de yüzyılı olacaktır.
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 101 yıl önce yazılan destanın kahramanlarını rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. 
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü kutlu olsun.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.